Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ποιος είναι ο Ζηκόπουλος Σταύρος

 


Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ζηκόπουλος Σταυρός γεννήθηκε στο Μαζαράκι Πωγωνίου. Τελείωσε το γυμνάσιο Ζίτσας και αποφοίτησε από το λύκειο Μετσόβου το 1969.

Σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της Α.Β.Σ.Θ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, απ όπου έλαβε το πτυχίο του Οικονομολόγου.                            

Το 1973 συμμετείχε και τις 3 μέρες εργάτης τότε στη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Mέσα από το ΠΑΚ το 1974 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ απ όπου διαγράφτηκε το 1977.      

Το 2004  συμμετείχε στο ΣΥΡΙΖΑ ως Ανένταχτος.

Το 2012 έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχε στο1ο Συνέδριο του.

Από τα μαθητικά του χρόνια, κύρια στο λύκειο Αμαρουσίου όπου φοίτησε 2 χρόνια και μετέπειτα ως φοιτητής, δούλευε για να σπουδάσει.

Φοιτητής ακόμα, έγινε διευθυντής στο χοιροτροφικό Συνεταιρισμό Ηπείρου.

Προσελήφθη ως υπάλληλος στη Νομαρχία Ιωαννίνων στο Σ.Λ.Ε. Λαϊκής επιμόρφωσης και απελύθη το 1985, ΤΟΤΕ δημιούργησε με τη σύζυγο του, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ και η ίδια, τη μικρή τους επιχείρηση το “ΔΡΟΜΕΑ” στην Κοραή στα Γιάννενα. Ο ίδιος ασχολείται με την αμπελουργία και την οινοποιεία στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.

Παντρεμένος με τη Μαίρη Ντόντη και πατέρας τριών παιδιών.

Τη Σοφία ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ,, την Αγγελική απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α,  και τον Γιάννη ΝΟΣΙΛΕΥΤΗΣ Τ.Ε.Ι.

Από τα 20 του χρόνια μέχρι και σήμερα η δραστηριότητα και η ενεργή συμμετοχή του ήταν αρκετά μεγάλη, τόσο στους εργασιακούς του χώρους όσο και στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και στα διάφορα κινήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΩΓΩΝΙ, στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και στην ΗΠΕΙΡΟ.

-Πρόεδρος για 3 τετραετίες και μια σύμβουλος στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.

-Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παρακαλάμου-Πωγωνίου-Κόνιτσας για 15 χρόνια.

-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλογών Ν. Ιωαννίνων.

-Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πωγωνίου στο Καλπάκι.

-Αντιπρόσωπος της Ένωσης στη ΔΩΔΩΝΗ.

-Αντιπρόσωπος στη Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας.

-Μέλος του Συμβουλίου Λαϊκής Επιμόρφωσης στη Νομαρχία Ιωαννίνων.

-Πρόεδρος εποπτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ                                   

-Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου.

Εκείνο όμως που τον χαρακτηρίζει είναι. Ότι απόψεις έχει τις γράφει και τις δημοσιοποιεί. Έτσι έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες Περιοδικά και στο Διαδίκτυο με Μελέτες και αναλύσεις για πολλά θέματα και κυρίως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αγροτική οικονομία, τον πολιτισμό, την Γυναίκα Αγρότισσα και το περιβάλλον.

Τελευταίες του δημοσιεύσεις που αποτελούν και προγραμματικές του απόψεις είναι:

1ον  ΠΩΓΩΝΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

2ον ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ.

3ον ΚΑΛΑΜΑΣ. είναι αναστρέψιμη η κατάσταση.4ον ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ του  ΠΩΓΩΝΙΟΥ.  ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ και Περιβαλλοντική κατάσταση στους περιφερειακούς Δήμους του νομού Ιωαννίνων. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.

Γνωρίζει πολύ καλά τον νομό Ιωαννίνων ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ, ΕΧΕΙ την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, αλλά και δείγμα γραφής για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του.  

ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   Είναι ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ και  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠAΓΓΕΛMΑΤΙΑΣ.

 «Οποίος συλλογάτε ελευθέρα συλλογάτε καλά»

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΣ – ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Προς                                                                                                                                                                                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΡΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινοποίηση προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ

 Απόρριψη της μελέτης περιβαντολογικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργιά μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στη θέση Κουτάδες της τ.κ. ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠΕ.

Κύριοι

Οι επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτής της μονάδας θα είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους, τα ζώα κτηνοτροφία ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ [ίσως η καλύτερη κτηνοτροφία στο Νομό] και φυσικά το περιβάλλον ΚΑΛΑΜΑΣ ,ΚΑΜΠΟΣ ,ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ κ.λ.π.

Γι αυτό

Οι παρακάτω υπογράφοντες ο νυν  Πρόεδρος Τ.Δ. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο νέος πρόεδρος Τ.Δ. ΚΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και οι κάτοικοι Μαζαρακίου  δεν δεχόμαστε την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων κοτσουλιές κ,λ,π.για την παραγωγή ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.

Γιατί πρώτα  δεν υπάρχει πρώτη υλη.

Είναι σε πολύ μικρές αποστάσεις από 7 οικισμούς ΜΑΖΑΡΑΚΙ, ΡΙΑΧΟΒΟ, ΒΡΟΝΤΙΣΝΕΝΗ, ΚΟΥΚΛΙΟΙ, ΑΡΕΤΗ, ΧΡΥΣΟΡΑΧΗ, ΡΕΠΕΤΙΣΤΗ.

Απέχει 200 μ. από τον Καλαμά που δεν επιδέχεται ούτε γραμμάριο επιπλέον επιβάρυνσης, απέχει 15 μ. από το αρδευτικό κανάλι που επικοινωνεί με τον Καλαμά και ποτίζει τον κάμπο Μαζαρακίου και Καταρράκτη και οι κτηνοτρόφοι τα γιδοπρόβατα στο διάβα του 5 μ. από τον επαρχιακό δρόμο, και 500 μ. από αρχαιολογικό χώρο το Καστρί.

Όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχονται τα φορτηγά διέρχονται από οικισμούς και τόσες άλλες επιπτώσεις που περιλαμβάνει και η ίδια η μελέτη.

Α|α       Ονοματεπώνυμο

Υπογραφή

Ακολουθούν σε 6 σελίδες υπογραφές 90 κατοίκων και έπονται και άλλες.                

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΖΑΡΑΚΙ

Καλούνται οι κάτοικοι του Μαζαρακιου και Καταρράκτη και των γύρο χωριών                                                                              Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 Αύγουστου 2019 και ώρα 11,30 στην πλατεία του χωρίου  για τις ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ                                                                                    Από το φράγμα στον Καλαμά στο Μαζαράκι.                                      Και το εργοστάσιο επεξεργασίας κοτσουλιάς και λυμάτων για παραγωγή βιοαερίου στο Μαζαράκι.

Προς το προεδρείο του Δ\Σ του Δήμου Παγωνιού

Τον Δήμαρχο

Την οικονομική επιτροπή

Ως νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά και νέο Δ\Σ  ζητάμε να μας γνωρίσετε την οικονομική θέση του ΔΗΜΟΥ σήμερα, για να γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για μπορούμε να κάνουμε τις προτάσεις  μας σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου η να εγκρίνουμε τις όποιες προτάσεις έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με εκτίμηση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι