Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Φωτίου Αθανάσιος: Κάλεσμα για απογραφή των συνδημοτών στα χωριά τους

 

Kάνουμε μια προσπάθεια για περισσότερα έσοδα στον Δήμο μας

Αγαπητοί συμπολίτες μου, Πωγωνήσιοι και Πωγωνήσιες θέλω από την πλευρά μου να σας παροτρύνω όλοι και όλες να συμμετάσχετε στην επερχόμενη Απογραφή Πληθυσμού 2021.

Το κάλεσμά μου αυτό γίνεται γιατί τα οφέλη της συμμετοχής μας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον τόπο μας.

Ενδεικτικά αναφέρω πως, αυτομάτως, σε περιοχές με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους οι επιχορηγήσεις από 6 εκατομμύρια ευρώ γίνονται 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως μπαίνουμε σε προγράμματα αλλαγής δικτύου ύδρευσης, συντήρησης εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, αντικατάστασης μετρητών ύδρευσης καθώς και συντήρησης και ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενισχύεται επιπλέον, καθώς από 21 τα μέλη γίνονται 25. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχουν επιπλέον έσοδα από τη ΣΑΤΑ.

Καθώς επίσης και τακτικά έσοδα, πέρα από τα ανταποδοτικά για υπηρεσίες ύδρευσης, φωτισμού, καθαριότητας και ασφαλτοστρώσεων.

Σας προτρέπω λοιπόν όλοι να έρθετε σε επαφή με τις Αδελφότητες, τους Συλλόγους, τις Ενορίες, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων παρατάξεων, τους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο. Δε περισσεύει κανένας μας.

Πρέπει ο πληθυσμός μας να ξεπεράσει τους 10.000 κατοίκους. Μην ξεχνάμε πως εκτός από τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις μας απέναντι στο Δήμο ως πολίτες έχουμε και υποχρεώσεις. Μπορούμε απ' την πλευρά μας ο καθένας να βοηθήσει με τη συμμετοχή του.

Είναι κρίμα συμπολίτες μας να μένουν μεγάλο διάστημα στο χωριό και να φεύγουν το χειμώνα και να μην συμπεριληφθούν στον καταγεγραμμένο πληθυσμό των χωριών τους.

Σκεφτείτε πως τα μικρά χωριά του Δήμου μας είναι σαν μια μεγάλη πολυκατοικία της πρωτεύουσας που δε χρειάζονται εργασίες τέτοιου είδους. Σε αντίθεση με τα χωριά μας.

Τα χωριά μας, μας χρειάζονται για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

*Παραθέτω φωτογραφίες με τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής, η οποία πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο κάθε 10 χρόνια.