Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Στο 90% η προσωρινή σύνταξη


Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση. Τις αιτήσεις θα υποδέχεται ειδικό Σώμα Επιθεωρητών το οποίο θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουτρουμάνης, η εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής σύνταξης αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ βάσει της σχετικής πρότασης που υπέβαλε η διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε πως η προσωρινή σύνταξη θα ισχύει για όλα τα Ταμεία και για τη διαδοχική ασφάλιση.