Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Ενέκρινε 150.000 ευρώ για τις ζημιές στους δρόμους από τις βροχοπτώσεις


Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ενέκρινε πιστώσεις ύψους 150.000 ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των δρόμων στην Περιφέρεια Ηπείρου από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε χτες Τρίτη 11 Ιανουαρίου ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας εγκρίνεται η διάθεση της πίστωσης από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε., για την αντιμετώπιση δαπανών εκτελεσθεισών εργασιών αποκατάστασης ζημιών λόγω των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου 2010 και τρεχουσών αναγκών άρσης καταπτώσεων, πτώσεων ογκολίθων, επίχωσης τεχνικών κ.λ.π., στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως τονίζεται στην απόφαση την έγκριση της πίστωσης είχε ζητήσει με έγγραφό της τα τέλη Νοεμβρίου η ΔΕΣΕ, ενώ ελήφθη υπόψη και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία πλήθος περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Τέλος, στην απόφαση εκτιμάται ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, που, όπως σημειώνεται, οφείλονται στις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα συνεχισθούν καθόλη την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.