Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δήμος Κόνιτσας: Εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εβδομαδιαίου σεμιναρίου «Πολυφωνία της Ηπείρου και του Ευρύτερου ελλαδικού χώρου», την Κυριακή 28 Απριλίου στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου

 


Την Κυριακή 28 Απριλίου στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του εβδομαδιαίου σεμιναρίου «Πολυφωνία της Ηπείρου και του Ευρύτερου ελλαδικού χώρου».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος Vassilis Nitsiakos θα παρουσιάσει στοιχεία του πολιτισμού της περιοχής της Κόνιτσας.

Οι Γάλλοι μουσικοί του συλλόγου ORFEES θα τραγουδήσουν ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια και τραγούδια από τη χώρα τους.

Θα συμμετέχει επίσης ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, παρουσιάζοντας πολυφωνικά τραγούδια του Πωγωνίου με τη διεύθυνση του εθνομουσικολόγου Κώστα Λώλη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μικρή συναυλία των μουσικών Ξανθούλας Ντακοβάνου και Ταξιάρχη Βασιλάκου οι οποίοι μαζί με τον Κώστα Λώλη δίδαξαν στο σεμινάριο «Πολυφωνία της Ηπείρου και του Ευρύτερου ελλαδικού χώρου».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.