Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Αγίας Νάπας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 


Με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Αγίας Νάπας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας όπου τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Μιχάλης Γιακουμή.

Στην Δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και η αντιπροσωπεία του, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, του Δημάρχου Αμμοχώστου, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας και άλλοι επίσημοι.

Στον πανηγυρικό του λόγο ο κ. Γιακουμή ανέφερε ότι η 25η Μαρτίου 1821 παραμένει η κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους αφού σήμανε την παλιγγενεσία του. Σήμερα πρόσθεσε «αποτίνουμε φόρο τιμής στις ηρωικές μορφές των αγωνιστών που με το πύρωμα της ψυχής και το αίμα τους πάλεψαν και πήραν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας». 

Οι θυσίες των ηρώων του 1821 τόνισε και οι θυσίες και τα δάκρυα της γενιάς του 1974 «μας δείχνουν το χρέος που επωμιζόμαστε όλοι οι σημερινοί Έλληνες. Το χρέος αυτό είναι κοινό για όλους ανεξάρτητα. Μας το οριοθετεί η 25 Μαρτίου του 1821 που σήμερα τιμούμε».

«Έχουμε καθήκον να το πράξουμε, είναι χρέος ανεκπλήρωτο στους τιμημένους ήρωές μας και υποχρέωση προς τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές» είπε καταλήγοντας ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Μιχάλης Γιακουμής.

Μετά τη Δοξολογία τα Τμήματα της Μπάντας του Δήμου και της Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας μαζί με την πεζοπόρο του ομάδα έλαβαν μέρος στην παρέλαση που έγινε κατά μήκος της λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι.

ΠΗΓΗ: https://www.agianapa.org.cy/