Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οι αιτήσεις για το Dentist Pass


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 23:59, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass.

Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 22 Οκτωβρίου 2023, αλλά τελικά δόθηκε παράταση δύο μηνών, όπως ανακοίνωσε το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Ήδη περισσότερα από 200.000 παιδιά έχουν λάβει τα vouchers (εισιτήρια).

Το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας «Dentist pass» αφορά σε παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών και το εγχείρημα υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα επωφελούνται γονείς και κηδεμόνες ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π.

Οι επωφελούμενοι μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας. Οι επωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για έξι ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Στόχος είναι να προωθηθεί η προληπτική οδοντιατρική και η ορθή πληροφόρηση γονέων και παιδιών.