Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την κατολίσθηση στα Πηγάδια

 


Μέσω των social media ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξηγεί τι συνέβη με την κατολίσθηση στα Πηγάδια.

«Όταν Γίνεται κάτι Μεγάλο θα έχεις και επικρίσεις από Κοντόφθαλμους και ειδικά από Αυτούς που τέτοια Εργα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ.



Έκανε μια ολίσθηση μεγάλη στο πρανές που όπως μας είπαν οι ειδικοί, η περιοχή έχει ρήγμα και κατέβηκε ένα τεράστιο κομμάτι και σκέπασε και μέρος του Δρόμου.

Δυο μέρες καθαρίσαμε το μέρος αυτού του δρόμου που ΔΕΝ  ΕΠΑΘΕ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ και είδαμε ότι στον Πόδα  της Κατολίσθησης έχει οριζόντια τα  Πετρώματα η Ολίσθηση του Πρανούς.

Ήλθαν οι Γεωλόγοι και εδαφολόγοι και μας είπαν προφορικά τις σκέψεις τους ζητήσαμε αυτά να γίνουν γραπτά και κλείσαμε προσωρινά τον δρόμο, δώσαμε κίνηση μέσα από τα Πηγάδια και τους λέμε «οι Κρίνοντες  Κρίνονται» μου θυμίζουν όμως την παροιμία «ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ».

Και μια Ενημέρωση σχετική: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  «ΠΗΓΑΔΙΑ-ΠΛΑΚΑ» από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα υπογράφει η Σχετική Σύμβαση».