Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Zagori Fiction Days 4, 22 με 24 Σεπτεμβρίου,

 


«Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 11ου Zagori Mountain Running»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο χωριό Βίτσα, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, και στα Ιωάννινα, διεξάγεται, 22 με 24 Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days 4, οι διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές, χάρη στη συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ.

Με το πλούσιο πρόγραμμά του – προβολές, μάστερκλας, εργαστήρια, pitchings, συναντήσεις επαγγελματιών, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού – και την ενθουσιώδη υποδοχή των βαλκάνιων και ευρωπαίων επαγγελματιών, το Zagori Fiction Days κατάφερε να τοποθετήσει την Ήπειρο και το Ζαγόρι στον διεθνή χάρτη της δημιουργικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ως ένα νέο διεθνή προορισμό για τους επαγγελματίες και τα ανερχόμενα ταλέντα της μυθιστορηματικής και τηλεοπτικής μυθοπλασίας (συγγραφείς, εκδότες, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, θεσμικοί οπτικοακουστικοί φορείς)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στην ανανεωμένη, φετινή, μορφή του, που εστιάζει περισσότερο στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία, το Zagori Fiction Days 4, 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχουν: o παραγωγός Κος Γιάννης Κώστας (Stefi Productions), η παραγωγός Κα Κυριακή Βήρου (AbFab Productions), η σεναριογράφος και συγγραφέας Κα Κάλλια Παπαδάκη, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας ΑΠΘ Κος Βασίλης Βαμβακάς, ο ερευνητής και διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κος Κώστας Καραβίδας, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Ρόδη Κράτσα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, τα Film Offices Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και άλλοι φορείς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΙΡΑΣ “H Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια” (22 Σεπτ., 14.30-16.15) Την πρώτη μέρα του Zagori Fiction Days 4, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωανννιτών, θα προβληθεί στον Πολιτιστικό Χώρο “Δ. Χατζή”, τα πρώτο επεισόδιο της τηλεσειράς “H Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια” και θα επακολουθήσει κριτική παρουσίαση της τηλεοπτικής διασκευής με αναφορές στο βιβλίο από τον καθηγητή Κο Κώστα Καραβίδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (22 Σεπτ., 16.30-19.00) Μια δίωρη πρωτότυπη διαδραστική συνάντηση, στον Πολιτιστικό Χώρο “Δ. Χατζή” μαζί με τον Βασίλη Βαμβακά, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της συλλογικής μελέτης ΤΟ ΚΟΥΤΙ // ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (εκδόσεις Brainfood, 2023), τηλεθεατές όλων των ηλικιών, που καλούνται να καταθέσουν, δια ζώσης, προσωπικές μαρτυρίες για το πώς παρακολουθούσαν εμβληματικά πρόσωπα και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών.

1/2

MASTERCLASS 1: Φιλοσοφία και σενάριο (23 Σεπτ. 10.30-12.30)

Ο παραγωγός Γιάννης Κώστας (Stefi Produtions) μας μυεί στην φιλοσοφία του σεναρίου μυθοπλασίας. Από την ιδέα και την σύλληψή της στη διασκευή και την υλοποίησή της. Θεωρία, αισθητική και πράξη της συγγραφής και παραγωγής μιας τηλεοπτική σειράς. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)

MASTERCLASS 2: Από το βιβλίο, στο σενάριο και τη σειρά (23 Σεπτ. 16.30-18.30) Η σεναριογράφος και συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη (Δενδρίτες, 2015 – European Union Prize for Literature, EUPL, 2017) μας ξεναγεί στα άδυτα της συγγραφής και επεξεργασίας ενός σεναρίου 6.30-18.30 μυθοπλασίας. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ “Φέρνει ο Πολιτισμός Ανάπτυξη;” (24 Σεπτ. 10.30-12.30) Στοχεύοντας στην αναγνώριση, προώθηση και ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, το Zagori Fiction Days 4, οργανώνει μια σημαντική στρογγυλή τράπεζα με το θέμα “Φέρνει ο Πολιτισμός Ανάπτυξη;”. Στην συζήτηση συμμετέχουν με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, o Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Ρόδη Κράτσα, τα περιφερειακά Film Offices Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο παραγωγός της STEFI Productions Κος Γιάννης Κώστας, η παραγωγός Κα Κυριακή Βήρου (AbFab Productions), η σεναριογράφος και συγγραφέας Κα Κάλλια Παπαδάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Κος Κώστας Καραβίδας, και άλλες προσωπικότητες της ελληνικής και ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ Κατά την διάρκεια του τριήμερου το Zagori Fiction Days θα δέχεται σπουδαστές, ατομικά η ομαδικά, για να παράσχει συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού για οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό) (Πολιτιστικός Χώρος Δ. Χατζή Δήμου Ιωαννιτών / 22 Σεπτ., 11.00-12.30) (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα / 23 Σεπτ., 14.00-16.00)

To Zagori Fiction Days 4, μία συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ υποστηρίζεται από τον ΕΚΟΜΕ, τα Αρχεία ΕΡΤ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Zagori Suites.

Contact persons:

Κωνσταντίνος Δεληγιάννης (Πρόγραμμα, περιεχόμενα) – series balkans

constantin@zagorifictiondays.com

+30 694 085 0051

Παναγιώτα Μπαλοπούλου (Διοίκηση, διαχείριση, υποδοχή) – επέκεινα χώρα

pbalopoulou@gmail.com

+30697 017 4441

Επίσημη ιστοσελίδα http://www.zagorifictiondays.com

Σελίδα Facebook https://www.facebook.com/zagorifictiondays