Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Πωγώνι: Τα ψηφοδέλτια της "απόσπασης"

 

Ψηφοδέλτια χαμηλών προσδοκιών, χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής


Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στα ψηφοδέλτια των τριών υποψηφίων δημάρχων (το τρίτο δεν έχει αναρτηθεί ακόμη) για το Δήμο Πωγωνίου καταλαβαίνεις τα τρωτά σημεία που έχει και αυτός ο εκλογικός νόμος (κυρίως στους μικρούς πληθυσμιακά δήμους) για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην στελέχωση των ψηφοδελτίων.

Το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου και ξανά υποψήφιου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου, χαρακτηρίζεται πολυπληθές και  απαρτίζεται από το βασικών κορμό των γνωστών παλιών δημοτικών συμβούλων, «εμπλουτισμένο» από «μεταγραφές» από τον πρώην συνδυασμό του κ. Νικόπουλου και αρκετούς νέους υποψήφιους.

Το ψηφοδέλτιο του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκου Χρήστου (αν και καθυστέρησε η δημοσιοποίηση του-για τεχνικούς λόγους-) απαρτίζεται από νέα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά του Πωγωνίου, με εμφανείς όμως ελλείψεις τόσο σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε μερικές Δημοτικές Ενότητες, όσο και αδυναμίες στελέχωσης μικρών Τοπικών Κοινοτήτων.  

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (θα αναρτήθεί τις επόμενες μέρες) που στηρίζεται από το ΚΚΕ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ροσιλόβαλη Δημήτρη, όπως ήταν αναμενόμενο στελεχώνεται από μέλη του κόμματος, με αρκετές «οικογενειακές» ενισχύσεις.

Η αδυναμία εξεύρεσης υποψηφίων στελέχωσης των μικρών Τοπικών Κοινοτήτων είναι εμφανής από τις πολλές μεταγραφές (αλεξιπτωτιστές) ανάγκης.

Το όνομα «βόμβα» δεν μπόρεσα να το ξεχωρίσω (δεν έχω μαζί και τα γυαλιά μου).

Έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις  υποψηφίων από  Τοπικές Κοινότητες.

Την τιμητική τους έχουν και οι συγγενείς που ρίχνονται στη «μάχη» του σταυρού με διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε την εμφάνιση νέων  προσώπων που θέλουν να ασχοληθούν με το Δήμο.

Δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο που αρκετοί τοπικοί σύμβουλοι με θετικό έργο την τετραετία που τελειώνει, αποχώρισαν και  έμπειροι και γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Την ψήφο μας θα διεκδικήσουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, υποψήφιοι κάθε ηλικίας από νεότατοι μέχρι και 80+! που μάλλον δεν έχουν ολοκληρώσει το «όραμά» τους για το Πωγώνι.

Δεν ξέρω αν κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι γνωρίζουν κατά που πέφτουν οι Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά στα οποία κατεβαίνουν υποψήφιοι.

Αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει καθώς με το google σήμερα πολύ εύκολα μπορεί να τα βρεις.

Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζει και η «κάθοδο» των δασκάλων σε αυτές τις εκλογές, κάποιοι έχουν εγκαταστήσει τα «στρατηγεία» σε γνωστά περιφερειακά μεζεδοπωλεία και δίνουν από κει τις συμβουλές τους και κάποιοι άλλοι έχουν βρει άλλες ασχολίες να περνούν το χρόνο τους.

Κοιτώντας προσεχτικά ένα ένα τα ονόματα των υποψηφίων διακρίνει κανείς ότι πίσω από τη θέληση για ενασχόληση με τα κοινά όλο και κάτι άλλο κρύβεται.

Με λίγα λόγια μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν τα ψηφοδέλτια της «απόσπασης».

Θα πει κάποιος ότι είναι κακό αυτό; Φυσικά όχι, αρκεί όταν εκλεγούν να ΄ρθουν και να μείνουν με τις οικογένειες τους στο Πωγώνι.

Καλή επιτυχία σε όλους, γιατί στο Πωγώνι μείναμε τόσο λίγοι που δεν περισσεύει κανείς…