Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινούν δύο ακόμη έργα συντήρησης - επισκευής Δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων

 


Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για τη Β’ Φάση δύο ακόμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 148.000€, που θα εκτελεστούν με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση – επισκευή Δημοτικών κτιρίων», με προϋπολογισμό μελέτης 57.240,00€ με Φ.Π.Α. 24% και «Συντήρηση και επισκευή κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού 74.000,00€ με Φ.Π.Α.24%.

Σε ό, τι αφορά τα Δημοτικά Κτίρια θα γίνουν εργασίες στις Κοινότητες Νεγράδων, Σιταριάς, Καταρράκτη και Κουκλιών ως εξής:

        Κοινότητα Νεγράδων: Οι εργασίες αποτελούν τμήμα της ολοκληρωμένης μελέτης του κέντρου κοινωνικής μέριμνας Κοινότητας Νεγράδων με αρ. μελέτης 631/2009. Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το έμπροσθεν τμήμα του κτιρίου, ο φέρων οργανισμός και η στέγη. Με το παρόν έργο θα εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής της εξωτερικής τοιχοποιίας, σοβατίσματος εσωτερικά και εξωτερικά, τοποθέτησης εξωτερικών κουφωμάτων, κατασκευής πλακόστρωτων εξωτερικού χώρου, σκαλοπατιών και ράμπας ΑΜΕΑ.

        Κοινότητα Σιταριάς: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

        Κοινότητα Καταρράκτη: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στον όροφο του Κοινοτικού Καταστήματος καθώς και στην ανατολική όψη του ισογείου.

        Κοινότητα Κουκλιών: Εργασίες αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Δελβινακίου, Δολού, Καλπακίου, Κερασόβου και Παρακαλάμου.

Πιο συγκεκριμένα:

        Κοινότητα Δελβινακίου: Επισκευή πλακοστρώσεων πεζοδρομίου σε διάφορες θέσεις εντός οικισμού συνολικού μήκους 125μ.

        Κοινότητα Δολού: Επισκευή πλακόστρωτου εντός οικισμού συνολικού μήκους 138 μ.

        Κοινότητα Καλπακίου: Διαμόρφωση κοιμητηρίου, αποστραγγιστικά κανάλια και τσιμεντόστρωση διαδρόμων

        Κοινότητα Κεράσοβου: Ανάπλαση εξωτερικού χώρου δημοτικού κτιρίου, πλακόστρωση με ακανόνιστες πλάκες και τσιμεντόστρωση δρόμου.

        Κοινότητα Παρακαλάμου: Πλακόστρωση πεζοδρομίων με πλάκες πεζοδρομίου απέναντι από παιδική χαρά συνολικού μήκους 65 μ.

«Ομορφαίνουμε ακόμη περισσότερο τα χωριά μας συντηρώντας κι επισκευάζοντας κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια. Όλα τα έργα γίνονται με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ