Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογράφων του τουρισμού στον δήμο Κόνιτσας

 


Με στόχο την προβολή της Κόνιτσας, ο Δήμος μας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης  για ομάδα Ισραηλινών δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και μέλη τηλεοπτικού συνεργείου από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ.

Στρατηγικοί εταίροι του Δήμου μας σε αυτό το ταξίδι ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ TUS με συχνές πτήσεις προς το άρτια οργανωμένο αεροδρόμιο του Ακτίου στην Πρέβεζα. Επίσης, το γνωστό πρακτορείο ταξιδιών Mazi Travel και το ταξιδιωτικό γραφείο Dentro outdoor Travel και για πρώτη φορά η εταιρεία κολοσσός σε θέματα τουριστικού marketing #Aviareps.

Για δυο ημέρες οι έντεκα (11) δημοσιογράφοι  προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, την πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή μας, τα θρησκευτικά μνημεία, την ιστορία της και την εξαιρετική γαστρονομία.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στην γέφυρα του Αώου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Εξάρχου Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι Τσιαλιαμάνης Νικόλαος, Χήρας Δημήτριος, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαζογιάννης Αριστείδης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην οικία της Χάμκω και περιηγήθηκαν σε παλιά αρχοντικά της άνω πόλης, αλλά και στο κέντρο της πόλης μας από την ξεναγό Ιωάννα Μήτση, τον διάσημο συνδημότη μας Christopher King και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αριστείδη Λαζογιάννη.

Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες δραστηριότητες και κάτω από την γέφυρα του Αώου αρκετοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους  στο καγιάκ, στο ποδήλατο βουνού και είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι. Ακολούθησε επίσκεψη στην γραφική και υπέροχη Καστανέα, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τους μοναχούς της Μονής, αλλά και στην κοινότητα Μολυβδοσκεπάστου.

Ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής μας που ξεκίνησε πέρυσι και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη Δημοτική Αρχή για τις επιλογές της, μια που η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι ραγδαία.

Θερμές ευχαριστίες στα Ξενοδοχεία Rodovoli Hotel, Konitsa Mountain Hotel και στους ιδιοκτήτες τους Δημήτρη Λαζογιάννη και Έφη Εξάρχου για τη δωρεάν φιλοξενία της αποστολής, καθώς και στην ξεναγό Ιωάννα Μήτση.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον Ευθύμιο  Κυρτσόγλου ιδιοκτήτη του Gefyri Hotel  για την προσφορά του υπέροχου δείπνου, στον Ευθύμη Δούκα, τη σύζυγό του Σύνθια και την  Αλεξία Χήρα για την προετοιμασία των γευμάτων στην Καστάνιανη και στην Κλειδωνιά αντίστοιχα. Στους κυρίους Ανδρέα Χατζηεφραιμίδη και  Νικόλαο Κίτσιο για την γευσιγνωσία Οίνου και Τσίπουρου που οργάνωσαν και την προσφορά προϊόντων τους.

  Στις εταιρείες Mountain Vein του Αλέξανδρου Νικολόπουλου  για τον εξοπλισμό που παραχώρησαν, καθώς και για την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στους δημοσιογράφους προσφέρθηκαν από τον Δήμο μας δώρα των εταιρειών των κυρίων Θωμά Νικολάου, Αναστασίας Νάτση και του Αγροκτήματος Παπαγεωργίου.

Από το Γραφείο Δημάρχου