Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στην κεντρική πλατεία Παρακαλάμου

 

Αγαπητοί συγχωριανοί - συνδημότες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε πως από σήμερα στο κέντρο της Κοινότητας μας τοποθετήθηκε ο εξωτερικός απινιδωτής (ΔΩΡΕΆ του συνδημότη μας κ. Φούσα Στέφανου).

Βρίσκεται στο φαρμακείο της κ. Σανιδά Στυλιανή (η οποία μας έδωσε την άδεια εγκατάστασης του) γιατί αφενός μεν σε μια δύσκολη περίπτωση υγείας όλοι μας σπεύδουμε στο φαρμακείο για βοήθεια και αφετέρου για την μεγαλύτερη ασφάλεια του απινιδωτή για τυχόν βανδαλισμό κτλ, υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τυχόν κάποιες κακόβουλες πράξεις.



Είναι κλειδωμένο με λουκέτο με 4ψηφιο κωδικό και εάν παραστει ανάγκη ο κωδικός για το άνοιγμα του κυτιου θα βρίσκεται πρωτίστως στο φαρμακείο και επίσης στον Αντ/ρχο Πωγωνίου (Αρμόδιος Αντ/ρχος Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμα) κ. Φωτίου Αθανάσιο, Πρόεδρο Παρακαλάμου κ. Μπικα Κωνσταντίνο, στην Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Σώσινο" κ. Νίκου Παναγιώτα  σε όλα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου κ. Κουρή Αναστάσιο, κ. Ιωάννου Αθηνά  κ. Μπραχόπουλο Μιχαήλ, και στον πρώην Αντ/ρχο και νυν Εκπαιδευτικό συγχωριανό κ. Σκαρώνη Μιλτιάδη (Μίμης).

Τα τηλέφωνα μας βρίσκονται πάνω στο κουτί του απινιδωτή.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι, σε μια δύσκολη περίπτωση έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το πολύ χρήσιμο αυτό μηχάνημα για να βοηθηθεί ο οποιοσδήποτε που παραστεί ανάγκη.

Σας υπενθυμίζω πως έχει προηγηθεί εκπαίδευση πολλών παιδιών στην περιοχή μας για την σωστή χρήση απινιδωτή, κάρπα και πρώτων βοηθειών με την ανάλογη πιστοποίηση (με την συνεργασία του ΕΚΑΒ).

Εξυπακούεται ότι είναι στην διάθεση όλων των συνδημοτών και για όποιον παραστεί ανάγκη.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από Καρδιάς τον καθηγητή Καρδιολογίας συνδημότη κ. Φούσα Στέφανο για την ΔΩΡΕΆ του, τον Δήμο Πωγωνίου για το κυτίο τοποθέτησης του απινιδωτή, την φαρμακοποιό μας κ. Σανιδά Στυλιανή για την παραχώρηση χώρου και τον συγχωριανό φίλο κ. Πρόκο Θωμά για την βοήθεια στην τοποθέτηση.

Η αγάπη για τον Τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς για το καλύτερο δυνατό.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος