Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Συγχαίρουμε το Γυμνάσιο-Λύκειο Δολιανών για σημαντική ενέργεια προς ανάδειξη της πρώτης Ελληνίδας φιλοσόφου που καταγόταν από το χωριό μας

 


Την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δολιανών "Ο Γεννάδιος" παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Έλλη Λαμπρίδη: Η Ελληνίδα φιλόσοφος του 20ου αιώνα» που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο αμφιθέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Δολιανών.

Η εκδήλωση αποτελεί ιδιαίτερα τιμητική πρωτοβουλία και αναμφισβήτητα σημαντική ενέργεια προς ανάδειξην της πρώτης Ελληνίδας φιλοσόφου που καταγόταν από το χωριό μας.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφορούσε κατά κύριο λόγο στην ζωή και το έργο της Έλλης Λαμπρίδη μέσα από πρωτότυπες παρουσιάσεις και έγκριτες αναλύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες από εξειδικευμένους και αξιόλογους εκπαιδευτικούς και ανάγνωση αποσπασμάτων από μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Δολιανών από το άρθρο της Έλλης Λαμπρίδη «Η Γυναίκα στην Ήπειρο».

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε ομιλία σχετικά με την ισότητα των δυο φυλών από φιλόλογο του Λυκείου Δολιανών και μια ολιγόλεπτη θεατρική παράσταση από τους μαθητές και τις μαθήτριές που αφορούσε στην βία εναντίον των γυναικών και την ανάδειξη του κράτους δικαίου.

Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δολιανών "ο Γεννάδιος" συγχαίρει για ακόμη μια φορά το Γυμνάσιο - Λύκειο Δολιανών και με την σειρά του εκφράζει την πρόθεση πραγματοποίησης περεταίρω κινήσεων προς ανάδειξην της δικής μας Έλλης Λαμπριδη.