Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των πανελληνίων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ανακοίνωση των  αποτελεσμάτων των πανελληνίων έγινε πλέον ξεκάθαρο και στον τελευταίο πολίτη της χώρας, πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί και στην παιδεία η Μαξίμου Α.Ε και η Κεραμέως αποτελεί χτύπημα στην δημόσια παιδεία και στο Πανεπιστήμιο.

Πλέον όμως δεν απειλείται μόνο αυτό. Ο στόχος του Μητσοτάκη και της Κεραμέως να ενισχύσουν τα Ιδιωτικά κολλέγια και να αφήσουν εκτός  των Δημοσίων Πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά πήρε σάρκα και οστά.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δέχτηκε ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που θα μπορούσε και σύντομα θα το καταλάβει και η τοπική κοινωνία. Χίλιοι λιγότεροι φοιτητές σε σύγκριση με πέρυσι εισήχθησαν σε τμήματα του Πανεπιστημίου μας. Η τοπική οικονομία της πόλης και των γύρω περιοχών θα δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα, όπως και το μελλοντικό επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Ακόμα και αυτό το “ριζοσπαστικό μέτρο” να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ένα μήνα πριν είχε στόχο να ετοιμάσει τους Κολλεγιάρχες για το μεγάλο κύμα εισαγωγών στα μαγαζιά τους, αλλά και αυτό τους  γύρισε μπούμερανγκ. Η τακτική φτωχοποίησης που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια οδηγούν την πλειοψηφία των κομμένων μαθητριών και μαθητών στα Δημόσια ΙΕΚ πολύ περισσότερο από ότι στους φίλους του Μαξίμου. Τα Γιάννενα και οι περιφέρειες γενικότερα θα δυσκολευτούν με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα να τα βγάλουν πέρα, ενώ το δυνητικό επιστημονικό προσωπικό θα είναι σημαντικά μειωμένο.

 Tο brain gain δεν ήταν ο στόχος του Μαξίμου, αλλά όπως φαίνεται ο στόχος ήταν να αποκλείσουν την δυνατότητα των νέων να αναζητήσουν αξιοπρεπείς δουλειές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στέκονται δίπλα σε μία νέα αδικημένη γενιά που δημιουργείται με μία υπόσχεση:

- Θα τους νικήσουμε

- Θα φύγουν

- Θα πέσουν και θα πέσουν με κρότο. 

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.