Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Δήμος Ζίτσας: Χρηματοδότηση για κολυμβητήριο σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη

 


Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος ανακοίνωσε και την  χρηματοδότηση με απόφαση του Υπουργού Νότη Μηταράκη, της πρότασης του Δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, το οποίο με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου γενικότερα. «Ένα ακόμη έργο πνοής χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης με το ποσό των 295.000ευρώ και μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε σε νέα τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος καθώς όπως «εξήγησε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του δεν θα είναι χρονοβόρες».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης, το νέο πρόγραμμα που προωθεί το Υπουργείο για όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, χρηματοδοτούμενο με 32εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση, αλλά και στις παραγωγικές διαδικασίες της ελληνικής οικονομίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και  των αντιδημάρχων Οικονομικών Δημήτρη Λάμπρου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνας Παπαδημητρίου-Θεμελή, ο Δήμαρχος δώρισε στην Υφυπουργό και τους Γραμματείς την έκδοση του Δήμου με τους Εθνικούς Ευεργέτες καθώς και προϊόντα (κρασί και τσίπουρο) από την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr