Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

17ο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021

 


Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Cardio Athena 2021 που διοργανώνει η Α΄ Καρδιολογική Κλινική & το Ομώνυμο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Τσιούφη, με την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 2 Ιουλίου & το Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021. Πρόκειται για το 17ο κατά σειρά Cardio Athena και το πρώτο που διεξάγεται υπό υβριδική μορφή (ταυτόχρονη διαδικτυακή & διαδραστική αναμετάδοση) δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας COVID-19.  

Στο Cardio Athena 2021, όπως επισημάνθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, θα αναπτυχθούν σημαντικά επιστημονικά θέματα για το σύνολο των καρδιαγγειακών παθήσεων με διαλέξεις από καταξιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι διεθνούς φήμης Καθηγητές Καρδιολογίας Dr. Stephan Achenbach (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Erlangen, Γερμανία & Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας) και Dr. Tchetche Didier (Δ/ντής του Τμήματος Δομικών Παθήσεων Καρδιάς, Κλινική Pasteur, Τουλούζη, Γαλλία).

 

Η ιδιαίτερη επιστημονική θεματολογία του Συνεδρίου, που παρουσίασε σήμερα ο  Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής, Διευθυντής της Α’ πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Γ. Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης με τους συνεργάτες του από την Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών,  κ.κ  Καθηγητή Χαράλαμπο Βλαχόπουλο, συμπρόεδρο του Συνεδρίου, Καθηγητή Δημήτριο Τούσουλη Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και  Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Αγγέλη, καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα και σημαντικά επιστημονικά θέματα όπως: