Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Βράβευση μαθητών ακριτικών περιοχών Ηπείρου

 


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μόρφωσις νεολαίας»  Μάκης Κιάμος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας  του Ιδρύματος Κώστας Ζηκόπουλος και Σωτήρης Κολιούσης, συνοδευόμενοι από την έφορο Δημοσίων Σχέσων της ΠΣΕ  Μαρίκα Γκόνη   σε εκτέλεση απόφασης του Ιδρύματος ''Μόρφωσις Νεολαίας'', απένειμαν βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους απόφοιτους μαθητές των ακριτικών περιοχών της Ηπείρου.

Η εκδήλωση στο Πωγώνι

Η πρώτη εκδήλωση για την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, ώρα 11:00 στο Δήμο Πωγωνίου και συγκεκριμένα  στον προαύλιο χώρο της Αγίας Σκέπης, πλησίον Δημαρχείου, στο Καλπάκι.

Αφορούσε τους μαθητές, των ακριτικών σχολείων του Νομού Ιωαννίνων. 

Βραβεύτηκαν συνολικά 47 μαθητές/τριες από σχολεία των Δήμων  Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζίτσας.

Στην  εκδήλωση παρευρέθηκαν οι:

Η βουλευτής  Νομού  Ιωαννίνων  Μαρία Κεφάλα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νομού Ιωαννίνων Οδυσσέας Πότσης.

Ο πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ)  Ηλίας Γιάτσιος.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος  ΕΕΤΑΑ ΑΕ  Άδωνης Ιορδανίδης.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου (οικοδεσπότης) Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου.

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος , ο οποίος βρισκόταν στο Νομό Ιωαννίνων για υπηρεσιακούς λόγους, ωστόσο μάς τίμησε με την παρουσία του συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου Ιλίου  Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Χρήστο Γκόνη.

Ο υποδιοικητής 6ης  ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)  και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου  Ιωάννης Νικόπουλος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου  Πωγωνίου κ. Γκόγκος Χρήστος.

Οι αντιδήμαρχοι Δήμου Πωγωνίου  Μιχάλης Σιούτης, Αναστάσιος Γιούνης και  Κωνσταντίνος Γκέκας.

Ο αντιδήμαρχος  Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  Δήμου Ζίτσας,  Γεώργιος  Ράδος. 

Ο πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Πωγωνίου Γρηγόρης Μποτίνης.

Ο δημοτικός  σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου  Βασίλειος  Μάτσιας.

Γονείς και μαθητές.

Αμέσως, μετά την παρουσίαση των παρευρισκομένων και την εισαγωγή στην εκδήλωση από την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ  Μαρίκα Γκόνη,  το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μόρφωσις Νεολαίας  και πρόεδρος της  ΠΣΕ  Χρυσόστομος (Μάκης) Κιάμος-Χήτος αναφέροντας πως «η έννοια της ευεργεσίας ορίζει τον Ηπειρώτη και χαρακτηρίζει το ηπειρώτικο μεγαλείο. 

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, στον φιλόξενο αυτό χώρο, για να εκτελέσουμε εντολή του ΔΣ του Ιδρύματος “Μόρφωσις Νεολαίας”  και να βραβεύσουμε  τους μαθητές των ακριτικών σχολείων του νομού Ιωαννίνων.

Στην ουσία δεν είναι μια απλή πράξη ωφέλειας, αλλά ένα ηθικό δίδαγμα στους νέους μας και ιδιαίτερα στους ακρίτες της Ηπείρου  πως η θέληση, ο μόχθος και  η προσπάθεια είναι το μοναδικό στοιχείο που μάς οδηγεί στην επιτυχία. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που κυριαρχεί ο ατομισμός και η ιδιοτέλεια πράξεις αναγνώρισης κάθε προσπάθειας  που συνοδεύονται ακόμη και με οικονομική βοήθεια  συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση συγκροτημένης προσωπικότητας με ηθικές αρχές και με συλλογική συνείδηση. Αυτό που δίδαξαν οι Ηπειρώτες και θεμελίωσαν αρχές και αξίες ανυπέρβλητες».

Στη συνέχεια  ο λόγος δόθηκε στον οικοδεσπότη δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε πως «η ηθική και υλική ανταμοιβή κάθε προσπάθειας, ιδιαίτερα των νέων, είναι σπουδαία πράξη και αποτελεί ισχυρό έναυσμα για να συνεχίσουν με θάρρος και επιμέλεια τον αγώνα της μάθησης. Συγχαίρω όλους τους μαθητές/τριες για την επίδοσή τους, εύχομαι κάθε επιτυχία και να δηλώσω για μια ακόμη φορά πως ο Δήμος μας είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό σας, αρωγός και συμπαραστάτης του σπουδαίου έργου σας».

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ο αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Πότσης, ο πρόεδρος ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος, ο Δήμαρχος  Ιλίου, ο Δήμαρχος Κόνιτσας και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας.

Αμέσως μετά ακολούθησε η απονομή των βραβείων από όλους σχεδόν τους καλεσμένους.

Μετά το πέρας της απονομής ακολούθησε κέρασμα σε όλους.  Ευγενική προσφορά του Δήμου Πωγωνίου.

Θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά  τον Δήμαρχο Πωγωνίου και τους συνεργάτες του για τη θερμή, εξαιρετική και καθαρά Πωγωνίσια φιλοξενία.  Επίσης, ευχαριστούμε τον Γεώργιο Μάνη για τη φωτογραφική κάλυψη της όλης εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους/ες όσοι  μας  τίμησαν με  την παρουσία τους.

Το ΔΣ του Ιδρύματος «Μόρφωσις Νεολαίας»