Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου  η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά τόπους και δέκα βαθμούς.

Ο καιρός τη Δευτέρα 1η  Μαρτίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες και στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από το απόγευμα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7, και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά για τα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχτούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια τμήματα του Ιονίου, όπου πιθανώς θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.