Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα αφορά ουσιαστικά την ανάπτυξη ολόκληρης της Ηπείρου. Αίτημα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, από τότε που ο σιδηρόδρομος έγινε «το σύμβολο των νέων καιρών και το συνώνυμο της ανάπτυξης».
Μετά από εκατό και πλέον χρόνια καθυστέρησης επιβάλλεται να υλοποιηθεί αυτό το έργο, αφού είναι σίγουρο πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για την Ήπειρο, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Προς τούτοις η ΠΣΕ, η οποία χρόνια τώρα πρωτοστατεί στον αγώνα για την κατασκευή του σιδηροδρόμου στην Ήπειρο, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, για να υλοποιηθεί το όραμα αυτό.
Παράλληλα όμως τονίζει πως οι απόδημοι Ηπειρώτες γνωρίζουν πολύ καλά και τη συγκοινωνιακή απομόνωση, αλλά και τον επικοινωνιακό αποκλεισμό εξαιτίας των υψηλών διοδίων, καυσίμων, γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου κλπ.
H επικοινωνία με τη γενέτειρα εξαρτάται όχι μόνο από τη συγκοινωνιακή υποδομή, αλλά και περισσότερο από την οικονομική αντοχή μας και για το λόγο αυτό αδήριτη καθίσταται η ανάγκη οι ασφαλείς νέοι δρόμοι να συνδυαστούν με την ελάττωση του συνολικού κόστους μετάβασης.
Αθήνα 23 Μαΐου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ