Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Φέτος έχουμε όλοι μας ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να αναπτερώσουμε τις ελπίδες μας με το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
Είναι αλήθεια ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις που αποδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς. Ας μην χάνουμε όμως την ελπίδα μας…
Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να μεγαλώσουμε και να κάνουμε πιο ισχυρή την αλυσίδα αλληλεγγύης που μας ενώνει. Ας αναλάβουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά τις ευθύνες του για την καταπολέμηση της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη. Ο κορωνοϊός δεν είναι ανίκητος!
Η κορύφωση του Θείου Δράματος γεμίζει τις καρδιές μας με προσδοκία και ελπίδα αποκτώντας φέτος διττό νόημα. Σήμερα επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να υπερβούμε τις προκλήσεις τις καθημερινότητας για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον πιο ασφαλές για όλους μας από πολλές απόψεις.
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι δίπλα σας και σε αυτόν τον αγώνα. Με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες και με προσωπική προσπάθεια από τον καθένα μας ξεχωριστά, είμαστε στο πλευρό σας  με ακόμη πιο διευρυμένη ακτίνα δράσης για όσο διάστημα διαρκούν για περιοριστικά μέρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε ζήσει έως τώρα. Θα είμαστε όλοι μακριά από τις οικογένειές μας και από τους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι όμως απαραίτητο γιατί πρέπει να τους προφυλάξουμε.
Απευθύνω σε όλους έκκληση να μην παρακούσουν τα περιοριστικά μέτρα. Όταν ξεπεράσουμε την πανδημία θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί, θα γλεντήσουμε όλοι μαζί με την αρχοντιά και το κέφι των Πωγωνησίων. 
Ας κάνουμε όλοι υπομονή για να υπάρχει μέλλον…
Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Φίλες και φίλοι,
Με την ελπίδα να τα πούμε σύντομα από κοντά, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης