Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία Τ.Κ. Βήσσανης


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 192/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 153/2018 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται    βάση των  όρων:
1.Περιγραφή ακινήτου:
Το εν λόγω ισόγειο δημοτικό κατάστημα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Βήσσανης, συνολικού εμβαδού κτίσματος 135,22μ2 και αποτελείται από είσοδο-ψησταριά- κουζίνα – λάντζα – χώρος εστίασης – τουαλέτα (με προθάλαμο και 2 WC) αποθήκη. Τέλος διαθέτει ράμπα για ΑΜΕΑ στη βόρεια είσοδο του καταστήματος καθώς και τζάκι. H προσπέλαση  του κτιρίου γίνεται με την είσοδο από την κεντρική πλατεία του χωριού. Περιμετρικά συνορεύει με κοινοτικούς δρόμους και εκκλησιαστική ιδιοκτησία.
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
     Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
      Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
     Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α). Ταυτότητα του φυσικού προσώπου. Εάν συμμετέχει νομικό πρόσωπο οποιασδήποτε εταιρικής μορφής ή κοινοπραξίας πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.
β) Δημοτική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του.
 γ) Φορολογική Ενημερότητα του ίδιου και του εγγυητή του. 
δ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του ίδιου και του εγγυητή του ότι: 1. έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα, 2.έλαβαν γνώση της κατάστασης του ακινήτου, του περιβάλλοντος χώρου, του εξοπλισμού που διαθέτει και την πρόθεσή τους για τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ακινήτου λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Δήμου για χρήση του ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.
2. Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας:
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 17η Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 10.00 π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα το Καλπάκι.
3. Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς:
Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των ογδόντα ευρώ (80,00 €) για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους.