Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο δημόσιος ανήρ του Καλπακίου!

Μετά από εκείνη τη δίκη του περασμένου Νοέμβρη, (που άρπαξε  έξη μήνες, 300 ευρώ πρόστιμο κ.λ.π), έκανε  έφεση!
Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί αυτή τη φορά στο Εφετείο Ιωαννίνων, στις  30 Μαΐου.
Θα νόμιζε κανείς ότι σαν Δημόσιος ανήρ, αντιδήμαρχος Πωγωνίου γαρ, θα περίμενε αυτή την μέρα με αγωνία , (και θα πήγαινε έστω και με υψηλό πυρετό), για να αποδείξει στο δικαστήριο (και στους Δημότες του Πωγωνίου), πόσο άδικη ήταν η πρώτη καταδικαστική απόφαση!
Να αποδείξει πρώτα απ όλα στους ψηφοφόρους του, ότι είναι καθαρός, να βγει στην τοπική κοινωνία, με το κεφάλι ψηλά, όπως λέμε.
Ήρθε λοιπόν η πολυπόθητη εκείνη ημέρα της 
30-5-2017, η αίθουσα ήταν γεμάτη, κυρίως από ανθρώπους που ήρθαν να παρακολουθήσουν την δίκη,  γιατί γνώριζαν την υπόθεση από πρώτο χέρι. Εκφωνεί ο πρόεδρος του δικαστηρίου το όνομά του:


- Κουκουλάρης Στυλιανός. Απών?
Ο δικηγόρος του, προσκόμισε ένα χαρτί ότι εισήχθη σε κάποια κλινική. 
Αυτό ήταν! Η δίκη ανεβλήθη για τις 31-10-2017.
Μόλις ο κ. Στ.  Κουκουλάρης πληροφορήθηκε την αναβολή,  βγήκε από κλινική και σε λίγη ώρα  έπινε καφέ μαζί με τον Δήμαρχο κ. Καψάλη στη γνωστή καφετέρια του Καλπακίου, μπροστά μάλιστα στα μάτια των υπαλλήλων του Δήμου και των δημοτών. Αυτό θα πει μαγκιά! (Εδώ μπορεί να προστεθεί και μια ακόμη λέξη, αλλά ας σεβαστούμε λίγο την αισθητική). 
Υ.Γ.: Μέχρι τον Οκτώβριο ο κύριος  αυτός θα εισπράττει,  χωρίς καμιά αναστολή,  χωρίς καμιά ντροπή,  κανονικά το μισθό του Αντιδημάρχου. Μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί να ελπίζει σε διαφορετική σύνθεση της έδρας (αν είναι δυνατόν). Μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί,  να αλλάξει,  λέει και η Κυβέρνηση, μπορεί να γίνει πόλεμος με την Τουρκία, μπορεί ίσως να γίνει και τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! 
Και να την γλυτώσει.  Ένα πράμα μόνο πρέπει να ξέρει, τόσο αυτός όσο και ο κ. Καψάλης ότι:
- Η πανουργία της ζωής θα τους επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις, υπερφαλαγγίζοντας την δική τους συμπεριφορά, απέναντι στους δημότες του Πωγωνίου, απέναντι  στο θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι τέλος στο θεσμό της  Δικαιοσύνης! 

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης

Πωγώνι 1-6-2017