Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ορίζοντες Ηπείρου: Εργατικό ατύχημα σε έργο της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Στις 27/5/2024 σε έργο που εκτελούσε η εταιρεία  «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» στην Αρίστη του Δήμου Ζαγορίου, με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Ηπείρου, συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, στο οποίο ένας εργαζόμενος δυστυχώς έχασε την ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Ευθύνες για το εργατικό θανατηφόρο ατύχημα έχουν, η ανάδοχος εταιρεία ,η οποία δεν τηρούσε τα απαραίτητα  μέτρα προστασίας, η Περιφέρεια Ηπείρου ως εποπτεύουσα αρχή του έργου αλλά και η παντελής έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, λόγω διάλυσης του ΣΕΠΕ.

Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι οι δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη ,ο οποίος αναφέρει ότι ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος  και δεν ρώτησε να μάθει κάτω από ποιές  συνθήκες γίνονταν οι εργασίες.

Κατέδειξε ως μόνο υπεύθυνο για το ατύχημα την εταιρεία για να απαλλάξει την περιφέρεια από τις δικές της ευθύνες για ελλιπή  επίβλεψη των έργων.     

Η Παράταξή μας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ζητά από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, έστω και τώρα, να εφαρμόσει  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  στα έργα στα οποία είναι υπεύθυνη η περιφέρεια, διότι έτσι όπως αυτά εκτελούνται, χωρίς επίβλεψη και χωρίς μέτρα προστασίας είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε την ζωή του, ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία και ελπίζουμε εφεξής να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.