Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Θέατρο Καμπέρειο: Δύο παραστάσεις εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του "Ερασιτεχνικού Μαΐου"

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η θεατρική του ομάδα του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο) σας  προσκαλεί στις δύο θεατρικές παραστάσεις της, την Δευτέρα 20 Μαίου 2024, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Η πρώτη παράσταση με τίτλο «Φως στη…Σκοτεινούπολη», με παιδιά από την Α'-Β΄-Γ΄& Δ΄ τάξη θα παρουσιαστεί στις 17:30. Η δεύτερη παράσταση «Και του στραβού το δίκιο!», με παιδιά από την Γ',Δ΄& ΣΤ' τάξη, θα παρουσιαστεί στις 19:30. Συγγραφέας και των δύο έργων είναι η Μαρία Κίτρα και την σκηνοθεσία έχει κάνει η Αθηνά Τσικνιά. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Καμπέρειο Θέατρο στο πλαίσιο του “Ερασιτεχνικού Μαΐου”. 

1η παράσταση

«Φως στη…Σκοτεινούπολη»

Μια οικολογική θεατρική κωμωδία

Συγγραφέας: Μαρία Κίτρα

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ώρα: 17:30

Τόπος: Καμπέρειο θέατρο

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έργου: 50 λεπτά

Περίληψη

Τα πράγματα στη "Σκοτεινούπολη" δεν πάνε καλά. Τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τον τόπο, τα καυσαέρια πνίγουν τους ανθρώπους, τα σπίτια είναι όλα γκρίζα, αφήστε που κυκλοφορούν ελεύθερα οι ... "Σκοτεινούληδες" και κάνουν παντού σαματά. Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, παρόλο που διστάζει. Ωστόσο, ένα παιδάκι θα τον βοηθήσει να λάβει δράση και να δώσει τέλος σε ό,τι κακό συμβαίνει στην πόλη τους

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βαγγέλης Μπάμπας

Γιάννης Κανδρέλης

Αρης Γκάφας

Γιώργος Μίχος

Δημητρης Μάντης

Λυδία Μπέτση

Βάλια Μπούγια

Άνθια Χάιδου

Ιφιγένεια Ντιναλέξη

Κωνσταντίνα Λάμπρου

Αννα – Μαρία Μίχου

Γεωργία Τσέφου

Έλενα Γκιώκα

2η παράσταση

«Και του στραβού το δίκιο!»

Κωμωδία

Συγγραφέας: Μαρία Κίτρα

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ωρα: 19:30

Τόπος: Καμπέρειο θέατρο

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έργου: 75 λεπτά

Λίγα Λόγια

Ενας περιπτεράς που με το ζόρι κρατιέται να μην τα βροντήξει και πάει στο χωριό του, με όλους τους περίεργους πελάτες που έρχονται και του ζητάνε το μακρύ και το κοντό τους! Μία ταξιτζού, στην πρωινή της βάρδια πρέπει να τα βγάλει πέρα με μια τσιγκούνα, μια διαφημίστρια και μια φλύαρη, αλλά ας όψεται το μεροκάματο! `Μια τροχονόμος, δεν σηκώνει και πολλά - πολλά, κι είναι έτοιμη να κόψει κλήση σε οποιον μπει στο δρόμο της! Κάτι μαθητούδια θέλουν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους, γιατί η τυρόπιτα... δεν είναι μισοφέγγαρη! Ενας κακομοίρης, ο Πολύκαρπος Στραβάδης, προσπαθεί να πάει στη δουλειά του και δεν μπορεί με τίποτα. Η γυναίκα του και η πεθερά του θέλουν να τον δηλητηριάσουν! Και ο ταξιτζής της βραδινής βάρδιας έχει κι αυτός να αντιμετωπίσει τους δικούς του, πελάτες: Εναν μικροφοβικό και μια θεούσα που έχει λιβανίσει το ταξί με τα καντήλια της!!! Και κάπου μέσα σε όλα, ο στραβός πρέπει να βρει το δίκιο του…

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Ιωάννα Βάκκα

Μαρία Μιχαηλίδη

Μαγια Βασιλειου Λαμπρίδη

Παυλίνα Παπανικολάου

Λυδία Μπέτση

Χαρα Μουσελίμη

Κορίνα Μουσελίμη

Μυρσίνη Βακάλη