Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές νωρίς το πρωί στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, το βόρειο Ιόνιο, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα δυτικά όπου θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.