Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Επανεκκίνηση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στα ακριτικά χωρία της Κόνιτσας

 


Επανεκκίνηση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στα ακριτικά χωρία της Κόνιτσας.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου και Κέρκυρας και του Σωματείου Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει διακόψει τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν τα χωριά της Δήμου Κόνιτσας. Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη οδηγεί στην περαιτέρω απομόνωση μιας ακόμη ακριτικής περιοχής του Νομού Ιωαννίνων.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να επανεκκινήσει τα δρομολόγια από και προς τα χωριά της Κόνιτσας και να μην ταλαιπωρεί τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών. Η επιχείρηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει υποχρέωση να αναγνωρίζει και να αναλάβει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που της αναλογεί παρέχοντας τις υπηρεσίες μετακίνησης και εφοδιασμού στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.

Ταυτόχρονα καλούμε τη διοίκηση να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος , καλούμε την Περιφέρεια Ηπείρου ως εποπτεύουσα αρχή για το συγκοινωνιακό έργο να επέμβει άμεσα και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από και προς τα χωριά της Κόνιτσας.