Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Σύσκεψη για το Γάλα και τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για θέματα πρωτογενή τομέα, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Φέτας Γιάννης Βιτάλης, οι αντιπρόεδροι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριος Βιδάκης και Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Κρέατος Γιάννης Φασουλάς, ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκης Πεβερέτος, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας, ο Γενικός Γραμματέας της Διεπαγγελματικής Φέτας - εκπρόσωπος Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ Νικόλαος Καλιακούδας, o ταμίας της Διεπαγγελματικής Φέτας εκπρόσωπος του ΣΕΚ Δημήτριος Μόσχος, το μέλος της Διεπαγγελματικής Φέτας και εκπρόσωπος ΣΕΒΓΑΠ Γιάννης Σαράντης , το μέλος της Διεπαγγελματικής φέτας και Εκπρόσωπος του ΣΕΒΓΑΠ Αλέξανδρος Μποτός, και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννης Κούκουρας.

Οι δηλώσεις του ΥπΑΑΤ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στη σύσκεψη για το γάλα και τα προϊόντα του, δήλωσε on camera, στην ΕΡΤ1, τα εξής:

«Διενεργούνται έλεγχοι, σε όλη την Ελλάδα, από τα μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΥπΑΑΤ. Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν.

Η αγορά σε ό,τι αφορά το γάλα και το κρέας πρέπει να ελεγχθεί και κυρίως να λειτουργεί με ασφάλεια, τόσο για τους κτηνοτρόφους όσο για τους σωστούς γαλακτοβιομήχανους και φυσικά τους καταναλωτές.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλα αυτά αποδίδουν.

Ωστόσο, η σύσκεψη που συγκαλέσαμε, σήμερα, και συμμετέχουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι, νομίζω ότι θα αποδώσει καρπούς. Γιατί όλοι τελικά έχουν να ωφεληθούν και κάποιοι ελάχιστοι κρύβονται πίσω από όλη αυτή την αναρχία που για χρόνια παρέμενε στον χώρο.

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε σειρά και τάξη. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα θιχτούν. Μας ενδιαφέρουν οι πολλοί και γι αυτούς δουλεύουμε»