Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Στα Βριλήσσια το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

 


ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ «ΠΥΡΡΟΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Βριλησσίων αποτέλεσε τον επόμενο «σταθμό» για το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που αφενός τίμησε πλήθος κατοίκων και φίλων του Δήμου και αφετέρου επιφύλασσε ξεχωριστή συναισθηματική φόρτιση για τους συμμετέχοντες, καθότι στο συγκεκριμένο Δήμο εντάσσεται η κατοικία του αποδημούντος –πλην, όμως, αλησμόνητου π. Υπουργού, διακεκριμένου δικηγόρου και εμπνευστή του Οδοιπορικού,  Αντώνη Φούσα. Οικοδεσπότες στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», του Πάρκου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (πρώην ΤΥΠΕΤ, Μπακογιάννη & Πλαταιών), ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βριλησσίων «ΠΥΡΡΟΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος, κ. Σοφία Μαντινίδου-Τσούβαλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Στέφανο Φούσα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόκληση αλλά και το συνδιοργανωτή Σύνδεσμο Επιστημόνων Ηπειρωτών.

Εκ μέρους του τελευταίου, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρός του, κ. Προκόπης Φούσας, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία αλλά και τη δράση του  Συνδέσμου Επιστημόνων Ηπειρωτών.

Η κ. Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και π. Βουλευτής της Ν.Δ., εξήρε την άοκνη δραστηριότητα τόσο του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων όσο και του π. Προέδρου τη Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, για τη συνεχή προσφορά του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Γιάννης Πισιμίσης παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο χαιρετισμό του ανέφερε: 

«Μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και εκτίμησης με τον κ. Στέφανο Φούσα, γνωρίζω το έργο του στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και στην επικράτεια και πραγματικά τον ευχαριστώ, τον ίδιο, και τους συνεργάτες τους ιατρούς και άλλους επιστήμονες για την εθελοντική προσφορά τους, στα καίρια γνωστικά αντικείμενα της υγείας αλλά και της πρόληψης, τα οποία αποτελούν προτεραιότητες για κάθε Δήμο. Είναι πολύ σημαντικό να επαναλάβουμε μια αντίστοιχη δράση και στο μέλλον».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επίτιμος Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Νίκος Παπαδόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Αδάμ Ασημακόπουλος, Κατερίνα Βουτσαδάκη, Γιώργος Μαρίνης, Νικήτας Σταματελόπουλος, Τάσος Χρηστάκης. Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Βελλαΐτης επιστήμονας και Σχολάρχης κ. Ελευθέριος Γείτονας, αναφέρθηκε στους τρόπους αξιοποίησης των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ανά περιοχή στην επικράτεια και στη ανάγκη καθιέρωσης θεσμού «νέων ακριτών» για την εφαρμογή τους. 

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Εμβόλια - Που είμαστε σήμερα»), ο κ. Κωνσταντίνος Γκούμας, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας («Ατροφία κόλπου-αιδοίου. Σύγχρονη αντιμετώπιση, Αναζωογόννηση ωοθηκών με μεσοθεραπεία»), ο κ. Σπυρίδων Αλκ. Σμπαρούνης,  Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Επιμελητής Α’ Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General («Πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου»), ο κ. Αποστόλης Μπίσας, Χειρουργός Ουρολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ (Προστάτης: 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε»), η κ. Γεωργία Βαβουρανάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος («Γιορτές χωρίς τύψεις και ενοχές») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο»).