Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Σύλλογοι και Φορείς κατά του φορολογικού νομοσχεδίου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

 


Ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων και ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών, κατόπιν συνάντησής μας το Σάββατο, 18.11.2023,στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων:

1) ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΉ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΗ ΜΑΣ στο άδικο και ισοπεδωτικό φορολογικό νομοσχέδιο, διότι:

χαρακτηρίζει συλλήβδην φοροφυγάδες και στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους.

-πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρείες και τα μεγάλα εισοδήματα.

-παραγνωρίζει το γεγονός ότι, μετά από δεκαετή οικονομική κρίση με τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση, λόγω covid, την ενεργειακή κρίση και την καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής, μεγάλο τμήμα των επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, είτε αδυνατεί να εκπληρώσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, είτε βρίσκεται σε ρυθμίσεις.

εισάγει οριζόντιες ρυθμίσεις με φορολόγηση τεκμαρτών εισοδημάτων, δηλ. εισοδημάτων που δεν έχουν αποκτηθεί, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες του ΤΕΕ ή άλλα ψηφιακά εργαλεία, ώστε να υπολογίζεται το ακριβές εισόδημα του κάθε επαγγελματία, ξεκινώντας με τη βάση των 10.920 ευρώ, που προσαυξάνεται ανά τριετία κατά 10% ανάλογα με τα έτη άσκησης της ατομικής δραστηριότητας και επιπλέον με την υπέρβαση του μέσου ετήσιου τζίρου του κάθε ΚΑΔ κατά ποσοστό 35%, 70% και 100%.

-βάζει λουκέτο στις μικρές και μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις δείχνοντας την πόρτα εξόδου στους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους από την ατομική τους δραστηριότητα και οδηγώντας τους έτσι σε καθεστώς «υπαλληλοποίησησης» σε εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις.

2)ΖΗΤΑΜΕ

-την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του άδικου και ισοπεδωτικού φορολογικού ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

τη ΣΤΗΡΙΞΗ των επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

τη ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.

3)ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στον αφανισμό μας.

4)ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Να συμμετέχουν μαζικά στην ως άνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να γιγαντώσουμε το κοινό μας μέτωπο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.