Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Σπύρος Ριζόπουλος από την Άρτα: Βιαζόμαστε να τελειώσουμε με το παλιό

 


Στην Άρτα έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών του κεντρικών ομιλιών ο Σπύρος Ριζόπουλος. 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Άρτας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Όπως τον έχουμε συνηθίσει στις ομιλίες του ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υπήρξε χείμαρρος και  αναφέρθηκε σε όλους και όλα.

Καυτηρίασε τη χρόνια στασιμότητα που παρουσιάζει η Ήπειρος, τις υποθέσεις αυθαιρεσίας της νυν Περιφερειακής Αρχής, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του τόσο για την Ήπειρο όσο και για την Άρτα συγκεκριμένα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε στους άξονες για ανάπτυξη και ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή του Πέτα. Την παραποτάμια περιοχής της Άρτας με μοχλό ανάπτυξης το υγρό στοιχείο. Έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου που ούτως ή άλλως είναι στις άμεσες προτεραιότητες για όλη την Ήπειρο.

Επιπροσθέτως, μίλησε και για το σχέδιο δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στα Τζουμέρκα γιατί όπως είπε από την Αθήνα μέχρι την Άρτα δεν υπάρχει ούτε ένα, την ίδια στιγμή που στη Βόρεια Ελλάδα έχουν κατασκευαστεί τέσσερα, πέντε.

Στην ομιλία του επανέλαβε εκ νέου την πάγια θέση του για απόλυτη διαφάνεια στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής.

Η ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ  αποτελεί άμεση προτεραιότητα και υπογράμμισε πως η κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ήπειρο θα συνδεθεί με τη ρύθμιση των χρεών ενώ παράλληλα θα προσφέρει φθηνή και καθαρή ενέργεια.

Ο κύριος Ριζόπουλος έκανε και εκτενή αναφορά στο αίτημα του προς την ΠτΔ πριν από λίγο καιρό για παράταση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Η πρωτοβουλία μου αυτή ήταν καθαρά σε ανθρώπινο πλαίσιο, καθώς δεν μπορώ να σκεφθώ ότι στη μια μεριά της Πίνδου θα κάνουμε εκλογές και στην άλλη θα μετρούν καταστροφές. Κάποιοι όμως εξέλαβαν αυτή την κίνηση ως αδυναμία και πίστωση χρόνου. Τους απαντώ λοιπόν πως κάνουν λάθος, δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε αλλά αντίθετα βιαζόμαστε. Βιαζόμαστε να τελειώνουμε με το παλιό και να πάμε σε μια νέα εποχή. Δώστε μας τα κλειδιά της Περιφέρειας να αλλάξουμε την Ήπειρο”.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν και η αναφορές σε δημοσιεύματα που θέλουν υποψήφιους του κυρίου Καχριμάνη στην Πρέβεζα να “παίζουν ξύλο”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ η Πρέβεζα έχει τόσο προβλήματα, οι υποψήφιοι της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου πλακώνονται μεταξύ τους για το σταυρό”.

Με αυτή την ομιλία ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου ολοκλήρωσε τον κύκλο ομιλιών του πριν τις εκλογές τις 8ης Οκτωβρίου.