Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις»: Πλήθος κόσμου και ισχυρό μήνυμα νίκης στην κεντρική παρουσίαση προγράμματος

 


Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac στα Γιάννενα και κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων έγινε η κεντρική ομιλία και παρουσίαση του Προγράμματος της παράταξης Ήπειρος ΟΛΟΝ – «Τόπος να ζεις» στα Γιάννενα από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στέφανο Ζούμπα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κα Μιλένα Αποστολάκη η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που πλήττουν την χώρα από άκρη σε άκρη με το επιτελικό κράτος να είναι ουσιαστικά απών ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης από ικανά στελέχη όπως της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ.

Ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας: «Βρίσκομαι με πολύ χαρά στην Ήπειρο, σε αυτό τον τόσο φιλόξενο τόπο, με τον οποίου μ ε συνδέουν δεσμοί πολλών χρόνων, βαθιοί, ανθρώπινοι δεσμοί και εδώ στα Γιάννενα στην πόλη που ήταν πάντα πρώτη στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» και συνέχισε αναφερόμενη στα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα «Το 2023 η χώρα είναι αντιμέτωπη με πολλαπλά μέτωπα καταστροφών, από τη Ρόδο μέχρι τη Δαδιά και από την Εύβοια μέχρι τη Θεσσαλία, οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κρατική ανετοιμότητα. 

Το περιβόητο επιτελικό κράτος που πλέον δεν ακούγεται ούτε σαν ανέκδοτο είναι ένα ανύπαρκτο κράτος, ένα πελατειακό κράτος κομματικών δομών, σκληρών κομματικών δομών που μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, παραδίδει ένα κράτος ανέτοιμο να μπορέσει να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

«Θέλω να καλέσω τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως στην Ήπειρο, εδώ από τα Γιάννενα και να τους ζητήσω αυτή τη μεγάλη δύναμή τους, τη δημοκρατική δύναμη της ψήφου να μην την πετάξουν, να μην την σπαταλήσουν, να τη χρησιμοποιήσουν για να βάλουν την σφραγίδα τους στο ποιο αύριο και στο ποιο μέλλον θέλουν γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους. Να δουν αν οι παρούσες Αρχές πήγαν τον τόπο πήγαν τον τόπο ένα βήμα μπροστά και να αξιολογήσουν αν μια κομματική μονοκρατορία οδήγησε την Ήπειρο στο μέλλον ή στη στασιμότητα» πρόσθεσε η Μιλένα Αποστολάκη αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου τονίζοντας ότι η Ήπειρος μένει τελευταία σε όλα τα στατιστικά.

Κατά την παρουσίαση του Προγράμματος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, διεκδικεί με αξιώσεις το δικό της ρόλο, τη δική της θέση σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά. Και σας ρωτώ: Η Ήπειρος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές νέες προκλήσεις; Δεν μπορούν τα Γιάννενα να γίνουν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό μητροπολιτικό κέντρο; Δεν μπορούν η Άρτα και η Πρέβεζα να γίνουν το κέντρο –πρότυπο ενός αγροδιατροφικού ηπειρώτικου πολιτισμού; Δεν μπορεί η Θεσπρωτία να γίνει πρότυπο διαμετακομιστικό κέντρο; Που είναι η πυξίδα; Που είναι ο στόχος; Που είναι ο προσανατολισμός μας ως περιφέρεια. Εμείς δεν θα βάλουμε την Ήπειρο και την αγάπη μας γι αυτή, στη ρουλέτα της μικροπολιτικής. Δεν θα εναντιωθούμε στα πρόσωπα. Τη μάχη θα τη δώσουμε με τα προβλήματα του τόπου μας. Αυτή είναι η αρχή μου.

Η Ήπειρος, δεν έχει, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Γι αυτό θέλω να παρουσιάσω σε σας ο πρόγραμμά μας, το όραμά μας για την Ήπειρο, ΤΗ ΔΙΚΙΆ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟ.

Το Όραμά μας είναι η ανάπτυξη για τον άνθρωπο με όρους βιωσιμότητας.

Είναι η διαμόρφωση σύγχρονων καινοτόμων μοντέλων ανάπτυξης της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που να συνάδουν με τις προκλήσεις της εποχής αλλά και να διατηρούν την παράδοσή της.

Να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό και ανταγωνιστικό πρότυπο, με θεμέλιο λίθο την υφιστάμενη αξία και δυναμική και των τεσσάρων νομών της Ηπείρου μας και στόχο την ανάπτυξη νέων συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες με ταυτόχρονη προσαρμογή στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Να υποστηρίξουμε την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία στους τέσσερις νομούς μας λαμβάνοντας υπόψη τις ξεχωριστές ανάγκες τους.

Να σχεδιάσουμε μαζί με τους πολίτες για τους πολίτες.

Να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια που θα ευημερεί ολόκληρη η κοινωνία των πολιτών της.»

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των υποψηφίων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.