Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΕΜΥ: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη  δυτική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τρίτη 17-10-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη 18-10-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 19-10-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρασκευή 20-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.