Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Πωγώνι: Υποτονικό κλίμα, μικροεξυπηρετήσεις και φωτογραφικές «τιμωρίες»

 


Η προεκλογική περίοδος, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, είναι υποτονική, με τους πιο πολλούς συνδημότες να παρακολουθούν από μακριά, σχεδόν αδιάφοροι.

Αν και οι εκλογές στο Δήμο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνουν την πορεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, δυστυχώς λείπουν οι ουσιαστικές αντιπαραθέσεις.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κων/νος Καψάλης κινείται στην πεπατημένη. Σταθερός λάτρης των κοινωνικών δικτύων προχωρά σε πολλές αναρτήσεις από τις περιοδείες και τις επισκέψεις του στα χωριά του δήμου και από «πολλά» έργα που έκανε ή που δεν πρόλαβε να κάνει στις δύο θητείες που πέρασαν.

Πολλά έργα βιτρίνας, που δεν είναι ικανά να αποτρέψουν τον κατήφορο και να ζωντανέψουν το Πωγώνι.

Ο συνδυασμός «Πωγώνι, τόπος να ζεις», προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, μεριμνώντας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, να γνωστοποιήσει τις θέσεις, το πρόγραμμά του και την δραστηριότητά του.

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που λείπει είναι η ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστικές και χειροπιαστές απαντήσεις για τα μεγάλα και τα σοβαρά που απασχολούν το Πωγώνι, ένα Πωγώνι που μέρα με τη μέρα σβήνει.

Όλοι το γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά με αριστοτεχνικό τρόπο προσπαθούν να το κρύψουν κάτω από το χαλί, καθώς η αναφορά και μόνο στην ερημοποίηση των μικρών χωριών και η ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα κεφαλοχώρια του δήμου (αδιάψευστος μάρτυρας η μεγάλη μείωση των μαθητών των σχολείων και η υποβάθμιση των σχολείων) δεν βοηθά στην αλίευση ψήφων.

Τα ταξίματα, οι μικροεξυπηρετήσεις, οι πιέσεις προς «αναποφάσιστους» συνδημότες  έχουν την τιμητική τους.

Δυστυχώς δεν λείπουν και οι επιλεκτικές «υπενθυμίσεις» της Δημοτικής αρχής (ένα μήνα πριν τις εκλογές) προς συνδημότες που δεν είναι συνοδοιπόροι με αυτή, για μικροπαραβάσεις.

Φυσικά δεν λείπουν και τα συντροφικά «μαχαιρώματα», τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση και οι γκρίνιες για την τοποθέτηση «αλεξιπτωτιστών» υποψηφίων.

Κατά τα άλλα… Βαίνουμε προς εκλογάς! 

Υστερόγραφο:

Για να μην ξεχνιόμαστε, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 στο  Δήμο Πωγωνίου ψήφησαν 7.837 άτομα, του 2019  ψήφησαν 6.864 άτομα, στις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 ψήφησαν 5.136  άτομα,  τον Οκτώβριο του 2023 πόσοι;

Όπως πάμε μετά από πέντε χρόνια (αν ισχύει ο ίδιος εκλογικός νόμος), δεν θα μπορεί να συμπληρώσει ούτε ένας συνδυασμός!

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι «επαγγελματίες»,  που μας βγάζουν από το αδιέξοδο….