Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας


 Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της  έμπρακτης συμπαράστασής της προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία, έχει θέσει στη διάθεση της όμορης Περιφέρειας τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να παρέμβουν όπου κριθεί ότι χρειάζεται η συνδρομή τους.

Ήδη, μέσω των τοπικών βιομηχανιών,  προωθούνται  στις πληγείσες περιοχές – και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας- μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Επίσης έχουν μισθωθεί  από την Περιφέρεια Ηπείρου υδροφόρες για τη διανομή νερού σε περιοχές των οποίων έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης,  ενώ στάλθηκε και ένα μηχάνημα απορρόφησης λάσπης για εργασίες σε περιοχές των Τρικάλων.

Παράλληλα καθαρίστηκε και άνοιξε ο δρόμος Ανήλιο- Χαλίκι, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή Ασπροποτάμου Τρικάλων, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το κυρίως οδικό της δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει  με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και με  κάθε άλλο μέσο το  έργο των υπηρεσιών αντιμετώπισης των ζημιών και της στήριξης των πληγέντων, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίων Υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/