Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ομιλία νίκης από τον Σπύρο Ριζόπουλο στα Ιωάννινα

Σε παράσταση νίκης μετατράπηκε η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ξεκίνησε λέγοντας με τέτοια ενέργεια από το κοινό και τον κόσμο έξω, επιβάλλεται να φωνάξουμε πρώτοι από την πρώτη, που πλέον δεν είναι ένα απλό σύνθημα αλλά η νέα πραγματικότητα για την Ήπειρο.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα διακυβέρνησης των Οριζόντων Ηπείρου, με έργα εμβληματικής σημασίας για τα Γιάννενα. Έργα όπως η πεζογέφυρα στη λίμνη, το τελεφερίκ που θα ενώνει το Συρράκο με τους Καλαρρύτες.

Μάλιστα όπως τόνισε πολλοί βιάστηκαν να τα χλευάσουν ωστόσο βλέποντας αντίστοιχα έργα σε χώρες του εξωτερικού, συνειδητοποίησαν πως είναι απόλυτα εφικτά και μάλιστα έφτασαν σε σημείο να τον πάρουν τηλέφωνο και να ζητήσουν συγνώμη για την αρχική τους στάση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου “Ηπειρώτες μην βιάζεστε να πυροβολήσετε τις νέες ιδέες”.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-moma με στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

Την ισόρροπη ανάπτυξη του οδικού δικτύου σε όλη την Περιφέρεια.

Την άμεση ανάγκη για αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ιωάννινα - Καλπάκι, καθώς δεν γίνεται να μένουμε στην αναμονή για  εξελίξεις του έργου που αφορά τον δρόμο Ιωάννινα – Κακαβιά και την επέκταση του δρόμου προς τη Λάκκα Σούλι.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στην έννοια του κοινωνικού προϋπολογισμού, στην ανάγκη για αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αντί την κατασκευή κόμβων και στη έλευση φυσικού αερίου στην Ήπειρο μέσω μονάδων CNG, από τη στιγμή που τα δίκτυα φυσικού αερίου βρίσκονται ακόμα πίσω. Τέλος αναφέρθηκε και την δημιουργία του τεχνολογικού πάρκο στη Βελλά.

Στη συνέχεια στάθηκε στα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΕ για τις

Περιφέρειες της Ευρώπης και τόνισε πως δεν κολακεύει κανέναν μας να λένε πως ότι είμαστε πρώτοι στη διαφθορά και τελευταίοι στην ανάπτυξη. Είμαι σίγουρος, είπε, πως σε κανέναν όσοι είστε εδώ μέσα δεν του αρέσει να τον αποκαλούν κλέφτη και ανεπρόκοπο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας πως ήρθε ο καιρός για τη

μεγάλη αλλαγή στην Ήπειρο. Οι δείκτες είναι αμείλικτοι, είπε, και αυτοί δείχνουν στασιμότητα, ύφεση και εσωστρέφεια. Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή ότι ήταν να κάνει το έχει κάνει, καιρός να αναλάβουν οι Ορίζοντες Ηπείρου, να δώσουμε τις μάχες με τη μετριότητα και να βγούμε νικητές.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες των τριών κομμάτων στην Ήπειρο,  ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου είπε “Για όσους νομίζουν ότι έχουν την στήριξη των κομμάτων τους και θα  βρουν πόρτες ανοιχτές στην Αθήνα, που είναι οι αρχηγοί;

Γιατί δεν έχουν έρθει μέχρι τώρα να επισκεφθούν την Ήπειρο; Είτε σας αρέσει είτε όχι τις πόρτες που μπορώ να ανοίξω εγώ στην Αθήνα προς όφελος της Ηπείρου , δεν μπορεί να τις ανοίξει κανείς”.

Ο κύριος Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στα αλισβερίσια μεταξύ εργολάβων και

Περιφέρειας ξεκαθαρίζοντας πως “Δεν θέλω να βλέπω εργολάβους αλλά έργα.

Δεν θέλω να έχουμε επαφές, εκτός αν κάποια μέρα τους πάρω τηλέφωνο και επειδή θα έχουν αναλάβει έργα για την Περιφέρεια ανα τους ζητήσω να βάλουν λεωφορείο για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και όχι με τα πόδια όπως για παράδειγμα στο Μεγάλο Περιστέρι”.

Η διακυβέρνηση των Οριζόντων Ηπείρου θα εστιάζει στην διαφάνεια, την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα ανέφερε ο Σπ. Ριζόπουλος, γι αυτό και θα δημιουργηθεί το Γραφείο Περιφερειάρχη όπου ο κόσμος θα μπορεί να καταθέτει τα προβλήματα που τον απασχολούν, ωστόσο θα υπάρχει πάντα η παρουσία τρίτου προσώπου ώστε να αποφεύγεται η δοσοληψία.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στους Έλληνες της Β. Ηπείρου λέγοντας “Τέρμα το εμπόριο ψήφου με τους Έλληνες από τη Β. Ήπειρο, δεν θέλω μόνο την ψήφο σας.

Θέλω να αποκτήσετε φωνή και να διεκδικήσετε ό,τι σας απασχολεί γι αυτό και στα ψηφοδέλτια μας έχουμε βάλει 7 άτομα με καταγωγή από τη Β. Ήπειρο.

Πρέπει να αποφασίστε τι Περιφερειάρχη θέλετε¨.

Η ομιλία του Σπύρου  Ριζόπουλου κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα.