Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Δήμος Ζίτσας: Αλλαγές στο πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

 


Πρεμιέρα το Σάββατο 17 Ιουνίου

Διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023» διοργανώνει, για πρώτη φορά φέτος, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ λόγω της κήρυξης του τριήμερου εθνικού πένθους μεταβάλλεται και η έναρξή του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου με την εμφάνιση των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων ενώ την Κυριακή 18Ιουνίου η «αυλαία θα πέσει» με τα χορευτικά των Συλλόγων από τα Ιωάννινα.

Για δύο βραδιές 15 πολιτιστικοί - χορευτικοί σύλλογοι, και πλήθος χορευτών, από τα Ιωάννινα, την Ημαθία, την Πιερία, τη Ροδόπη τη Βοιωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, θα μας ταξιδέψουν στους ρυθμούς της μουσικής και των χορευτικών παραδόσεων της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Θράκης, της Κρήτης, της Ρούμελης και της νησιωτικής χώρας.

«Φιλοδοξούμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση θα καταστεί θεσμός και ως μία από τις σημαντικότερες του Δήμου, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρέφειά του. Ελπίζουμε δε, πως θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών τόσο από τα Γιάννενα και όμορους δήμους όσο και από άλλες περιοχές» αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και απευθύνει κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr