Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη προμήθειας υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του δήμου και των νομικών προσώπων για περίοδο δέκα μηνών (2023-2024)

 


Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου

προκηρύσσει τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων με ανοικτή διαδικασία για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων περιόδου 2023-2024 (10 μήνες), προϋπολογισμού με ΦΠΑ 223.964,65 ευρώ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής, για τα καύσιμα το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκατό (%), -σε ακέραιες μονάδες με δύο δεκαδικά- επί της εκάστοτε διαμορφούμενης, μέσης λιανικής τιμής πώλησης έκαστου είδους, του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών & Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου όπου βρίσκεται η έδρα του Δήμου, κατά την ημέρα παράδοσης αυτού και που θα αντιστοιχεί σε κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμα του είδους (πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη αμόλυβδη και πετρέλαιο θέρμανσης). Για το Premium Diesel κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή όπως διαμορφώνεται από τον ακόλουθο τύπο:

προσφερόμενη τιμή=(ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%)-σε ακέραιες μονάδες με δύο δεκαδικά- επί της εκάστοτε διαμορφούμενης, μέσης λιανικής τιμής πώλησης του πετρελαίου κίνησης + τιμή (σταθερή) προσαύξησης (δεκαδικός αριθμός με δύο δεκαδικά ψηφία). 

Για τα λιπαντικά κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η χαμηλότερη τιμή.

Η δαπάνη της σύμβασης βαρύνει τους κωδικούς των προϋπολογισμούς εξόδων 2023 και 2024 του Δήμου Πωγωνίου και των φορέων του .

Τα υπό προμήθεια είδη ομαδοποιούνται ως εξής:

1ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο Θέρμανσης) Δήμου Πωγωνίου ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας 30.080,00€, χωρίς ΦΠΑ

3ο Τμήμα: Καύσιμα κίνησης (Πετρέλαιο– Βενζίνη) & λιπαντικά, αντιψυκτικά Δήμου Πωγωνίου , ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας, 77.066,25€, χωρίς ΦΠΑ

5ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο Θέρμανσης) ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης –Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας 7.238,00€, χωρίς ΦΠΑ

9ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο Θέρμανσης) Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου, ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας 41.745,40€ χωρίς ΦΠΑ

11ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο Θέρμανσης) Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου, ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας 21.291,00€ χωρίς ΦΠΑ

12ο Τμήμα: Καύσιμα (Πετρέλαιο Θέρμανσης) ΝΠΙΔ Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Πωγωνίου, ανάγκες δεκάμηνου, συνολικής αξίας 3.196,00€, χωρίς ΦΠΑ

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 180.616,65€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στη Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.

Ηερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής προσφορών: 23-06-2023 και ώρα 10:00 πμ. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: 07-07-2023 και ώρα 14:00.. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 10-07-2023 ώρα 10:00 πμ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό παρέχεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, συνεταιρισμούς, ενώσεις προμηθευτών ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Οι ανωτέρω απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr ) ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία εγγραφής.

Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν προσφορά σε ένα ή έως και σε όλα τα τμήματα. Η προσφορά θα αφορά στο σύνολο ποσοτήτων του κάθε τμήματος. Προσφορά η οποία θα δίνεται για μέρος της προκηρυχθείσας ποσότητας κάθε τμήματος θα απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 10 μήνες και τίθεται εν ισχύ κατόπιν της υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού ή έως την ανάλωση του ενδεικτικού προϋπολογισμού ή της ποσότητας των ειδών, αν αυτό συμβεί πρώτο. Επίσης, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να παραταθεί ως δύο μήνες για την ανάλωση τυχόν υπολοίπων ποσοτήτων ή πιστώσεων που διαθέτει αυτή κατά τη λήξη της διάρκειάς της, με αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου μετά από γνωμοδότηση αρμοδίου συλλογικού οργάνου και εφόσον συμφωνεί ο προμηθευτής. Κατά την παράταση ισχύουν οι όροι της αρχικής σύμβασης.

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο 1% της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης επί του τμήματος για το οποίο υποβάλλεται προσφορά εκτός ΦΠΑ.

Ο προμηθευτής ή οι προμηθευτές στους οποίους θα γίνει η κατακύρωση, θα κληθούν να καταθέσουν προ της υπογραφής της σύμβασης, εγγύηση καλής εκτέλεσης, υπέρ του Δήμου ή και Νομικών του Προσώπων, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό σε ποσοστό 4% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης ή του τμήματος της σύμβασης και κατατίθεται μέχρι και την υπογραφή του συμφωνητικού. Θα παρέχεται ελεύθερη , άμεση και πλήρης πρόσβαση στους όρους της διακήρυξης και στα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. καθώς και από την διεύθυνση www.pogoni.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο προμηθειών του Δήμου, αρμόδιος υπάλληλος κ. Στέφας Κωνσταντίνος, στο τηλέφωνο 2653360102 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.