Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Σε Παρακάλαμο, Bασιλικό και Κεφαλόβρυσο ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

 


Σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στον Παρακάλαμο και σε Βασιλικό και Κεφαλόβρυσο, βρέθηκε την Κυριακή ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, υποψήφιος βουλευτής.

Στις συναντήσεις του, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνομίλησε με κατοίκους και μεταξύ άλλων δήλωσε,

«Σε όλους όσους ισχυρίζονται ότι η ΝΔ συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ηπείρου την απάντηση τη δίνει η πραγματικότητα. Οι Ηπειρώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι δράσεις της Ν.Δ. μέχρι σήμερα, οδήγησαν την Ήπειρο και τον Νομό Ιωαννίνων στην πληθυσμιακή συρρίκνωση, στην εγκατάλειψη και την παραγωγική αποδιοργάνωση της Υπαίθρου.

Δυστυχώς χάθηκαν όλες οι ευκαιρίες, από την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών πόρων, που διασκορπίστηκαν με πελατειακά κριτήρια, χωρίς να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες και σύγχρονες βιώσιμες αγροτοκτηνοτροφικες επιχειρήσεις. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την Ήπειρο και το Νομό Ιωαννίνων θα σημάνει: (α) επανεκκίνηση του προγραμματισμού και υλοποίηση όλων των μεγάλων υποδομών που καθυστερούν, (β) ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής με μέτρα ώστε η ενέργεια να γίνει πιο φθηνή και με την επιδότηση των ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων και (γ) σχεδιασμός της ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων μέσα από καινοτόμες ιδέες που παράγονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σήμερα απαιτείται διάλογος και συμφωνία για το νέο εξωστρεφές και πράσινο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για τις προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων και καθηγητών, για την ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων μέσω αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και μείωσης των φόρων στη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα και όχι στο κεφάλαιο. Απαιτούνται, επίσης, διάλογος και συμφωνία για την οικοδόμηση ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου με μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Οι επόμενες εκλογές που θα γίνουν με το μόνο πραγματικά δημοκρατικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, είναι η ευκαιρία για τη μεγάλη συμπόρευση των δυνάμεων της προόδου. ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά τι διακυβεύεται την 21η Μαΐου».