Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην πόλη των Ιωαννίνων

 


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε την Πέμπτη 20  Απριλίου εξόρμηση στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Γρίβας Χρήστος, Μάκη Κωστούλα και Στέφος Ιωάννης και μέλη του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών Κέντρου. Στην εξόρμηση το κλιμάκιο επισκέφθηκε και τα καταστήματα της περιοχής Ν. Ζέρβα και την περιοχή Ζευγαριών και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και πολίτες. Το βασικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις  είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας. 

Ταυτόχρονα η κίνηση είναι περιορισμένη γιατί οι πολίτες έχουν χάσει μεγάλος μέρος της αγοραστικής τους δύναμης, εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων.

Τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για τα μέτρα στήριξης  των ελεύθερων  επαγγελματιών και των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών και ρύθμιση των υπολοίπων, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό καθώς και νέο πτωχευτικό κώδικα – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης. Για την ενίσχυση της ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τέλος η πάταξη της  αισχροκέρδειας, η αύξηση των μισθών και η μείωση των τιμών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κοινωνική απαίτηση ώστε να στηριχθούν  τα νοικοκυριά και οι πολίτες.