Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Προεκλογικό φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ήπειρο

 


Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε μια εκδρομή και 4 χρόνια μετά είδαμε το ίδιο έργο. Αυτά που έταξε από το 2019 τα βάζει στον προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ συμπεριλαμβάνει και δωρεές ιδιωτών, έργα δήμων και της περιφέρειας ως έργα της κυβέρνησής του.  

Πέρα από το «καλάθι φιάσκο» των έργων που έταξε ο πρωθυπουργός δεν έκανε τον απολογισμό των έργων που ολοκλήρωσε ή σχεδίασε η κυβέρνησή του από το 2019 μέχρι σήμερα.  

Ο απολογισμός είναι σχεδόν μηδενικός όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι πολίτες της Ηπείρου.

Ήρθε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να μας βρει φτωχότερους, σύμφωνα με  τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αφού μειώθηκε η καλλιεργήσιμη γη, μειώθηκε το ζωικό κεφάλαιο, μειώθηκαν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι παρά τις στρογγυλοποιήσεις του κ. Περιφερειάρχη. Η τεράστια ακρίβεια πλήττει και την περιοχή μας αυξάνοντας δραματικά το κόστος ζωής και το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. 

Οι χαμηλοί μισθοί εμποδίζουν τους πολίτες να «βγάλουν» το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Τα παραπάνω βεβαιώνουν γιατί μειώνεται ο πληθυσμός της Ηπείρου και γιατί συνεχίζεται η ερήμωση της υπαίθρου.  Γιατί αυξάνονται οι ανισότητες και τα φτωχότερα στρώματα. Γιατί οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα.  Γιατί αυξάνεται το ιδιωτικό χρέος και χάνονται ή και κινδυνεύουν να χαθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των πολιτών. Και σε όλα αυτά έρχεται και η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ως εδώ τα παραμύθια και η κοροϊδία!

Ο απολογισμός λοιπόν για την περιοχή, για να βοηθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη:

Γιάννενα –Κακαβιά = μηδέν, Μεταφορά φυλακών =στα χαρτιά, Πρέβεζα-Ιόνια οδός = μηδέν, Πεζόδρομος –Ποδηλατόδρομος λίμνης = μηδέν, Π.Δ. λίμνης =μηδέν, Αθλητικές Εγκαταστάσεις = Μηδέν ( αναζητούν χρήματα χωρίς μελέτες και σχέδιο για  νέο προκάτ κλειστό στον Κατσικά) , Λιμάνι Ηγουμενίτσας = ξεπούλημα και χερσαία ζώνη, άγνωστο τι θα γίνει και ποιες δεσμεύσεις υπάρχουν,  Νοσοκομεία-ΕΣΥ =υποχρηματοδότηση και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης Πανεπιστήμια= υποχρηματοδότηση και περιορισμός της πρόσβασης των νέων, Στήριξη παραγωγών=  ανεπαρκής, Στήριξη Δήμων =ανεπαρκής και υποχρηματοδότηση.

Έταξε αορίστως και την παραχώρηση του  στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης του 1987 να δοθεί στο Δήμο.

Κατά τα άλλα προεκλογικά, χωρίς να έχει και ο ίδιος καταλάβει το περιεχόμενο αυτών που τάζει, μίλησε για 380 έργα μέχρι το 2030!

Ότι ψέματα και να πουν τον απολογισμό τον κάνει ο κόσμος. Ο λογαριασμός κάθε μέρα, κάθε μήνα είναι βαρύς για τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους νέους, τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους παραγωγούς.

Η απάντηση της κοινωνίας έρχεται στις 21 Μάη. Κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή. Βάζουμε τέλος στην αδικία και στην κοροϊδία.

Τα δημοκρατικά Γιάννενα και όλη η Ελλάδα θα απαντήσουν αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.