Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνα Παππά: Πότε -επιτέλους- η δημοτική αρχή θα ενδιαφερθεί για την Κοινότητα Καταρράκτη;

 


Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Καταρράκτη του Δήμου Πωγωνίου, αλλά παρότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε  στην αντιμετώπισή τους.

Χρόνια έχει να καθαριστεί το μονοπάτι που οδηγεί στον -απαράμιλλου φυσικού κάλους- φυσικό καταρράκτη, κάνοντας αδύνατη  την πρόσβαση στους επισκέπτες που θέλουν να το απολαύσουν.

Έξι χρόνια παρακαλούν οι κάτοικοι να καθαριστεί ο δρόμος προς καταρράκτη και την Αγία Παρασκευή, αλλά μάταια.

Ο δρόμος μάλιστα κατέστη επικίνδυνος αφού "φαγώθηκε" σε κάποια σημεία του απ΄ τον ποταμό Καλαμά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει σοβαρό ατύχημα.

Ο δρόμος αυτός θα πρέπει να κλείσει άμεσα πριν θρηνήσουμε θύμα ή θύματα και θα πρέπει να ασφαλτοστρωθεί ο υπάρχων στέρεος δρόμος ΄Αγιος Γεώργιος- Αγία Παρασκευή.

Η πρόσβαση προς την Αγία Παρασκευή θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα διότι εγκρίθηκε η μελέτη αναστήλωσής της που υπέβαλε η Αδελφότητα Αθηνών και υπογράφηκε απ΄την Υπουργό Πολιτισμού, τον Περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Σε ότι αφορά την κατασκευή νέου δρόμου που θα συνδέει Ριάχοβο-Καταρράκτη με Λίθινο, τη μελέτη του οποίου είχε κάνει επί δημαρχίας του κ. Βιρβίλη ο τότε Δήμος Άνω Καλαμά, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε μέχρι σήμερα στην επικαιροποίησή της μελέτης ώστε ακολούθως να μπορέσει να τον χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Λίγοι μήνες απέμειναν μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα, η δημοτική αρχή θα δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την Κοινότητα Καταρράκτη. 

Περιμένουμε.