Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Eπίσημη Δοξολογία- κατάθεση στεφάνων για τα "Ελευθέρια" των Ιωαννίνων

 


Επίσημη Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων οι εκδηλώσεις για την 21η Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και μετά συνεννόηση Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών, οι μοναδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Επέτειο της Απελευθέρωσης, αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

1.  Επίσημη Δοξολογία, ώρα 10.30 π.μ. στον Ιερό  Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.

2.      Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο  Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων, ώρα 11.ο0 π.μ. από: Εκπρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, βουλευτές,  Περιφερειάρχη, Δήμο Ιωαννιτών,  Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας,  Συλλόγους και φορείς (που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την κατάθεση της 20ης Φεβρουαρίου που αναβλήθηκε).

3.      Μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαιοφόροι με τους παραστάτες των σχολείων που επρόκειτο να παρελάσουν και οι σημαιοφόροι των υπολοίπων σχολείων.

Το Δελτίο Τύπου του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου: 

Ακύρωση εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων

Ανακοινώνεται  ότι ο τριήμερος εορτασμός για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ματαιώνεται λόγω της απώλειας του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου, η κατάθεση στεφάνων στις 20/02/2023 και η παρέλαση, που θα γινόταν  στο πλαίσιο εορτασμού της τοπικής επετείου απελευθέρωσης.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μόνο η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

***

Σημείωση: Η Εσπερίδα για την εναέρια διάσωση, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα (6.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»  στα Ιωάννινα),  θα πραγματοποιηθεί κανονικά γιατί αποτελεί έναν οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης, μετά από ένα χρόνο που συμπληρώθηκε της τραγικής απώλειας του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου

ΠΗΓΗ:  www.php.gov.gr/