Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

 

Διπλό με πέναλτι στο 95' για το «τριφύλλι»

Με πέναλτι στις καθυστερήσεις  ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του  ΠΑΣ Γιάννινα στο Ε.Σ.Ι. "οι Ζωσιμάδες", για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League.

Στο 3' παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά του Παλάσιος με τον Βέρμπιτς να κάνει το σουτ και τον Τσιντώτα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Ιωαννίδης στο 22' με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Μπερνάρ εκτός περιοχής και μάλιστα κατάφερε με την έμπνευση του αυτή να βγάλει εκτός φάσης δύο παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, έπιασε το σουτ από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Στο 31' ο Παλάσιος να δίνει στον Βέρμπιτς, αυτός άφησε στον επερχόμενο Χουάνκαρ που έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Στο 51' κάθετη πάσα του Πέρεθ στον Ιωαννίδη που γύρισε έκανε το σουτ με τον Τσιντώτα να διώχνει σωτήρια τη μπάλα.

Στο 66' ο Μπρινιόλι έπαιξε το άουτ με πάσα στον Ολλανδό αμυντικό μέσα στην περιοχή, αυτός γλίστρησε και έπεσε με τον Μπάλαν να παίρνει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Μορέιρα ο οποίος σούταρε δυνατά με τον Πούγγουρα με σωτήριο τάκλιν να διώχνει τη μπάλα.

Ο Σπόραρ στο 95' ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (Λιάσος 77΄), Μορέιρα, Παλμίδης (Τζίμας 87΄), Μπάλαν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):

Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (Πούχατς74΄), Πέρεθ (Τσοκάι 74΄), Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κουρμπέλης, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς (Σπόραρ 58΄).