Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΚΚΕ: Τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου έμειναν σχεδόν 24 ώρες χωρίς ρεύμα

 


«Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και το νομό Ιωαννίνων φανέρωσε για ακόμη μία φορά τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τις προτεραιότητές του που είναι απέναντι από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι κάτοικοι της πλειοψηφίας των χωριών του Δήμου Πωγωνίου έμειναν σχεδόν 24 ώρες χωρίς ρεύμα το σαββατοκύριακο 10-11 Δεκέμβρη, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που περίμεναν περισσότερο από 1 μέρα για να αποκατασταθεί η ζημιά στην ηλεκτροδότηση από ειδικό τεχνικό συνεργείο.

Η ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας για αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα, όπως το πρόσφατο, αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία για τις λαϊκές οικογένειες, όταν για ένα ολόκληρο δήμο όπως το Δήμο Πωγωνίου υπάρχει μόλις ένας τεχνικός της ΔΕΗ.

Ενώ οι κάτοικοι του παραμεθόριου αυτού δήμου, όπου μάλιστα η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι, καταδικάστηκαν σε τουλάχιστον 1 μέρα χωρίς ηλεκτροδότηση, την εποχή της ενεργειακής φτώχειας ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ορίζει την ενέργεια ως εμπόρευμα, και μάλιστα ακριβοπληρωμένο και την πολιτική προστασία που είναι λαϊκή ανάγκη ως κόστος χωρίς όφελος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, πριν την επόμενη κακοκαιρία!

Να στελεχωθούν άμεσα και πλήρως όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Να μην κινδυνεύσει κανένα λαϊκό σπίτι από διακοπή ρεύματος, πτώσεις γεφυρών, κατολισθήσεις κλπ.»