Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη για «ανακαίνιση-επέκταση Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου»

 


Ο Δήμος Πωγωνίου διακηρύττει ότι την 13η του μηνός Ιουλίου του έτους 2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ. (λήξη υποβολής των προσφορών) με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) θα διεξαχθεί με Ανοιχτό ηλεκτρονικό Διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, κ.α. όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα για την επιλογή αναδόχου ανάθεσης του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Τ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ».

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 18η μηνός Ιουλίου, έτους 2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. η οποία θα διενεργηθεί απ την επιτροπή του διαγωνισμού.

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση την επικαιροποιημένη μελέτη με αριθμό θεώρησης 24/2018 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πωγωνίου, ανέρχεται στο ποσό των 185.225,00 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και 229.679,00 (με Φ.Π.Α. 24%)  (Δαπάνη Εργασιών, ΓΕ&ΟΕ, Απρόβλεπτα, Αναθεώρηση).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Σύμβασης (Ε.Ε.Ε.Σ.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr  καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  

Εφόσον ζητηθεί εγκαίρως, οι αναθέτουσες αρχές παρέχουν σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στην διαδικασία σύναψης σύμβασης συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά.

Η Διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο υπόδειγμα «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν. 4412/2016 ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.»

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν:

Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.

Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται σε 2% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης χωρίς Φ.Π.Α. με ανάλογη στρογγυλοποίηση δηλαδή 3.704,50€ (τρεις χιλιάδες επτακόσια τέσσερα ευρώ και πενήντα λεπτά)  και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς τον Δήμο Πωγωνίου. Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς, ήτοι μέχρι 13/6/2023, άλλως η προσφορά απορρίπτεται. Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του ν. 4412/2016, για διάστημα 10 μηνών, από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.

Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 4 του ν. 4412/2016, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό  5%  επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης, χωρίς Φ.Π.Α. και κατατίθεται μέχρι και την υπογραφή του συμφωνητικού.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις καθώς και όσα αναγράφονται στα άρθρα 21,22 & 23 της διακήρυξης.

Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου είναι διακόσιες εβδομήντα (270) ημερολογιακές μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος του από επιχορήγηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, με ποσό 216.500,00 € ενώ το υπόλοιπο ποσό των 13.179,00 € από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Πωγωνίου. Η πίστωση των 229.679,00 € είναι εγγεγραμμένη στον Κ.Α. 64-7331.003 του προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου. Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Πωγωνίου, αρμόδιος υπάλληλος  Σίδερη Ευμορφία (τηλ.: 2653360120), ηλεκ. ταχ.: dimospogoniou@pogoni.gr ), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3331-diakiryksi-gia-anakainisi-epektasi-pnevmatikou-kentrou-t-k-kefalovrysou