Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΟΜΝΗΜΙΤΩΝ

Επανεκκίνηση με ένα νέο φιλόδοξο και αισιόδοξο Διοικητικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2022, συνεδρίασε, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Ιερομνημιτών Ιωαννίνων, «Η Αγία Τριάς», σε πλήρη απαρτία, και μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και συλλογικής συμπόρευσης, συγκροτήθηκε σε Σώμα, ΟΜΟΦΩΝΑ, ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Σωτηρίου

Αντιπρόεδρος: Κώστας Τσάλλης

Γεν. Γραμματέας: Στέλιος Λαζάρου

Ταμίας: Γιάννης Οικονόμου

Μέλη Δ.Σ: Βασιλική Λάμπρου, Βαγγέλης Φούλης, Γιάννης Γραβάνης

Ακολούθως, μετά από εισήγηση του Προέδρου και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συμβουλίου, ορίστηκαν οι παρακάτω συγχωριανοί-μέλη της Αδελφότητας, ως συνεργάτες-βοηθοί του Δ.Σ.:

-Διαχειριστής ηλ/κών μέσων επικοινωνίας: Γιάννης Γιαννάκος

-Υπεύθυνος Πολιτιστικών: Κωστής Σωτηρίου

-Εκπρόσωποι της Αδελφότητας, στο χωριό: Δάφνη Μήτση & Χρήστος Φωτίου

-Επιτροπή παραλαβής Ταμείου & Αρχείου: Γιώργος Λουκάς, Κώστας Γιαννάκος και Βαγγέλης Κόκκινος

Ακολούθησε ιεράρχηση των προς συζήτηση θεμάτων και μετά από έναν πολιτισμένο και γόνιμο διάλογο, συναποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Θα επιδιωχθεί, από την πλευρά της Αδελφότητας, η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς που εδρεύουν στην γενέτειρα και στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος ΟΛΩΝ των Γεροματών, αφού είναι κοινή διαπίστωση πως η πολύχρονη ιστορία της Αδελφότητας και η μακροημέρευσή της για έναν και πλέον αιώνα, βασίστηκε στην ομόνοια και σύμπνοια των απανταχού Ιερομνημιτών!

2. Στις 17 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνεστίαση των Γεροματών, στον αύλειο χώρο του σχολείου Ιερομνήμης. Προς τούτο, ενημερώθηκε ήδη ο Πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητας, ώστε να μεριμνήσει για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του.

Μετά την πρόσκαιρη αδρανοποιήση του καλοκαιρινού ανταμώματος των απανταχού Γεροματών, επανέρχεται η εκδήλωση που, επί σειρά δεκαετιών, φέρνει κοντά τους αποδήμους και τους μόνιμους κατοίκους και παράλληλα μεταλαμπαδεύει, στις νεώτερες γενειές, την αγάπη για το χωριό μας!

3. Λίγες μέρες ενωρίτερα και σε συννενόηση με τον καταστηματάρχη του χωριού μας, θα γίνουν προσπάθειες να διοργανωθεί, στον Μπαξέ, η ‘Γιορτή Πίτας’!

4. Άμεσα και συγκεκριμένα ανήμερα του εορτασμού της προστάτιδας του χωριού μας, Αγίας Τριάδας, αντιπροσωπεία από το συμβούλιο της Αδελφότητας θα επισκεφτεί το χωριό και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

5. Ως έδρα της Αδελφότητας, στην Αθήνα, μετά την ενοικίαση του γραφείου της, ορίστηκε η ευρύχωρη αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλατεία Ομονοίας (Πατησίων 5, 7ος όροφος) η οποία παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ στο σύλλογο των αποδήμων Γεροματών, μαζί με τον εξοπλισμό τους! Στον χώρο αυτόν θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. οι οποίες θα κοινοποιούνται έγκαιρα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Αδελφότητα (ιστοσελίδα: www.ieromnimi.gr  facebook: ‘Αδελφότητα Ιερομνήμης’ και ομάδα: ‘Γερομάτες μόνο’) ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν ελεύθερα, όσοι Γερομάτες το επιθυμούν!

6. Τέλος αποφασίστηκε η διαπροσωπική επαφή του νέου Προεδρείου με τους Γερομάτες που διαβιούν στην Αττική, με σκοπό τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη λειτουργία της Αδελφότητας.