Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

 


Κλείδωσε την ευρωπαϊκή του έξοδο ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε  του ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο για την 9η αγωνιστική των playoffs με 4-0 και κλείδωσε την ευρωπαϊκή του έξοδο μετά από πέντε χρόνια.

Στο 18' με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί κόρνερ από δεξιά ο Σένκεφελντ έκανε την κεφαλιά ο Λώλης όμως επάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα.

Κεφαλιά του Παλάσιος στο 19΄ έπειτα από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αιτόρ στο 27΄ ο Βιγιαφάνες έκανε το τακουνάκι απέκρουσε αρχικά ο Λοντίγκιν στη συνέχεια έδιωξε επάνω στη γραμμή ο Λώλης η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ που έκανε το σουτ και πάλι ο Λοντίγκιν απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Στο 28' ο Αιτόρ εκτέλεσε κόρνερ ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά και πάλι ο Λοντίγκιν απέκρουσε τη μπάλα.

Ο Μπρινιόλι στο 37΄ έδωσε στον Πέρεθ, αυτός πέρασε κάθετα στον Αϊτόρ, αυτός έδωσε αριστερά στον Χουάνκαρ που γύρισε παράλληλα για τον Αϊτόρ ο εξτρέμ των πράσινων έκανε τσαφ αλλά ο Βιγιαφάνες που είχε ακολουθήσει τη φάση με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Στο 68΄ έγινε η σέντρα για τον Καρλίτος που κατέβασε τη μπάλα όμορφα, δεν έκανε την τελική αλλά έδωσε στον Μαουρίσιο ο οποίος επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0 του τριφυλλιού.

Ο Κουρμπέλης στο 71΄ έκανε την κάθετη πάσα προς τον Καρλίτος, αυτός την έφερε ωραία μπροστά του, έκανε και το πλασέ με το οποίο νίκησε τον Λοντίγκιν για το 3-0 του Παναθηναϊκού.

Φάουλ από τα δεξιά του Χατζηγιοβάνη στο  87' η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα έδιωξε προσωρινά με τη μπάλα να φτάνει στον Χουάνκαρ που έκανε το σουτ ενώ έπεφτε, η μπάλα βρήκε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): 

Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντβ (Σάρλια 75΄), Βέλεθ, Πέρεθ, Βιγιαφάνες (Μαουρίσιο 57΄), Γκατσίνοβιτς (Καρλίτος 57΄), Αϊτόρ, Μακέντα (Κουρμπέλης 66΄), Παλάσιος (Χατζηγιoβάνης 75΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Κάργας, Λώλης (Mπρένερ 60΄), Στάνκο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ  (Σιόντης 46΄), Σνάιντερ, Κύρκος (Κόντε 60΄).