Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3

 


Η ΑΕΚ επικράτησε στο γήπεδο των «Ζωσιμάδες» του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 για την 5η αγωνιστική των Play Off της Super League.

Ο Τσούμπερ  στο 4' έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο, ο Κάργας βρέθηκε πριν από τον Αργεντινό, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, και ο Κριχόβιακ πλασάρε εύστοχα κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ.

Ο Αραούχο στο 13΄ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει την μπάλα.

Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λοντίγκι στο 24', ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή και ο Αραούχο αφού έκανε το κοντρόλ, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Ο Περέα στο 26' πρόλαβε τον Στάνκοβιτς στην έξοδο, απέφυγε με τούνελ τον Ρότα και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά.

Ο Σάλιακας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Περέα ήταν εκτεθειμένος  στην αρχή της φάσης.

Στο 40' ο Καραχάλιος έπιασε  σουτ από καλή θέση με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στιες καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο  Τσούμπερ είδε την κίνηση του Ρότα, ο οποίος απέφυγε τον Πίρσμαν με υπέροχη προσποίηση και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.

Ο Γκαρντάβσκι  στο 52' έδωσε στον Σάλιακα, αυτός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Περέα με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς μειώνοντας σε 1-2.

Ο Λιβάι Γκαρσία  στο 69' μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σταμάτησε την κίνησή του, γιατί νόμιζε ότι ήταν οφσάιντ, γυρνώντας για να δει τον βοηθό και στη συνέχεια έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο και αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στο Εραμούσπε άλλαξε την πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Πέδρο Κόντε επέστρεψε στη δράση μετά από επτά μήνες, παίρνοντας τη θέση του Γκαρντάβσκι στο 78΄.

Ο Σάλιακας στο 91' έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Περέα νίκησε τον Σβάρνα στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννινα: 

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι  (Κόντε 78΄), Σνάιντερ (Μορέιρα 62΄), Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (Σάκχοφ, Σιμάνσκι  (Σιμόες 78΄), Μάνταλος, Τσούμπερ, Γκαρσία  (Σβάρνας 84΄), Αραούχο (Ανσαριφάρντ 88΄)