Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο, των Δημοτικών Σύμβουλων, Ζηκόπουλου Σταύρου, Ντότη Δημήτριου, Τόπουλου Βασίλειου, Χάιδου Μαγδαληνής

 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΑΨΑΛΗ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΝΤΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΧΑΪΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ

Με αφορμή την συνέντευξη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, διότι και η ανοχή έχει τα όρια της.

Να θυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο ότι η έννοια «άρχων του Δήμου» δεν είναι κυριολεκτική. Στην πραγματικότητα σημαίνει υπηρέτης του τόπου.

Οι δημότες επιλέγουν έναν εκπρόσωπο για να διαχειριστεί τα θέματα του Δήμου τους.

Επίσης να επισημάνουμε ότι, εκφράσεις και δη σε δημόσιο λόγο του τύπου «κακοήθεις δημότες» και «κυρά Βασίλω» όταν αναφέρονται σε μικροπαραγωγούς και συντοπίτες του, είναι το λιγότερο απαράδεκτες να λέγονται από το στόμα ενός Δημάρχου.

Ο «κακοήθης» κύριε Δήμαρχε είναι ο άνθρωπος που έχει ενοχληθεί από κάτι και για να φτάσει στο σημείο να κάνει καταγγελία σημαίνει δεν βρήκε ανταπόκριση στις αντιρρήσεις του.

Χρέος του Δήμου λοιπόν είναι να διερευνήσει εάν οι αντιρρήσεις του ευσταθούν και να λυθεί το πρόβλημα.

Διότι αυτός ο « κακοήθης» κύριε Δήμαρχε, καταγγέλλοντας, το έχει σκεφτεί καλά, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να εκτεθεί.

Που σημαίνει μάλλον είναι πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζουμε.

Όσο για την «κυρά Βασίλω» με τα 10 βαζάκια, δίνουμε συγχαρητήρια στην κάθε «κυρά Βασίλω» όπως αποκαλείτε ξεδιάντροπα όλους τους μικροπαραγωγούς του Πωγωνίου, που χωρίς στήριξη καταφέρνουν και παρασκευάζουν αυτά τα 10, 20,

100 βαζάκια.

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη του τόπου, εννοούμε αυτούς ακριβώς και όχι απαραίτητα αυτούς που έχουν τεράστιες παραγωγές. Κι αυτούς τους θέλουμε φυσικά, αλλά χωρίς πρωτογενή παραγωγή και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει μέλλον η περιοχή μας.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι κατά την άποψή σας η έννοια της κακοήθειας όπως την εκφράζετε μέσα από την συνέντευξη σας και γενικότερα μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις σας:

-Κακοήθης είναι αυτός που αντιδρά σε πετρέλαια και ανεμογεννήτριες γιατί θέλει το φυσικό περιβάλλον του Πωγωνίου να είναι και να παραμείνει συγκριτικό πλεονέκτημα, με εσάς να ανταπαντάτε ότι το Πωγώνι δεν ενδείκνυται για τουριστικούς προορισμούς, δεν είμαστε Ζαγόρι εδώ, ούτε Τζουμέρκα.

-Κακοήθεια είναι και η προσπάθεια του Σταύρου Ζηκόπουλου να εκπονήσει τεκμηριωμένη και τιμολογημένη πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου στο χάνι Δελβινακίου την οποίαν απαξιώνεται επανειλημμένως, λέγοντας ότι σας ζήτησε 100.000 € για να διορίσει τρεις κοπέλες για να μοιράζουν φυλλάδια.

-Κακοήθεια είναι και το ότι έγινε προσφυγή στον εισαγγελέα για την παράνομη υλοτομία στο Βασιλικό, γιατί υπήρχε η αγωνία της συγκάλυψης και απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαψευστεί γιατί προς τα εκεί οδεύει η υπόθεση, κι εσείς με απαράδεκτες εκφράσεις καταφερθήκατε εναντίον αυτών που προσέφυγαν.

-Κακοήθεια είναι και το ότι έγινε προσφυγή στον εισαγγελέα, για την μη έννομη επιβολή του φόρου εμπορίας ποσίμου ύδατος και ας προέκυψε όφελος 650.000 ευρώ για τον Δήμο.

Ας δούμε τώρα την έννοια της κακοήθειας από την άλλη πλευρά όπως την γνωρίζουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Πως λέγεται, όταν κάποιοι συνδημότες διαφωνούσαν για το παζάρι, στα όρια του Δήμου έτσι όπως εσείς θέλατε να γίνει και σας πρότειναν να γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων κι εσείς να απαντάτε ότι δεν έχουμε καθόλου τοπικά προϊόντα;

Πως λέγεται όταν εδώ και οχτώ χρόνια, έχετε έτοιμη μελέτη για την αξιοποίηση της λίμνη Ζαραβίνας από το Πολυτεχνείο και το μόνο που έχετε κάνει είναι να διοργανώσετε 2, 3 συναυλίες και να λέτε ότι θα κάνουμε τούτο, θα κάνουμε το άλλο, αλλά δε μας αφήνουν οι κακοί;

Πείτε μας πως λέγεται και το ότι εδώ και 10 χρόνια, σας είχαμε έτοιμη πρόταση για αξιοποίηση του Ρογοζιου μαζί με μικρό υδροηλεκτρικό από την πλευρά του Δήμου κι εσείς την κρύψατε στα συρτάρια και προτιμήσατε να προωθήσετε την ιδιωτική πρόταση για υδροηλεκτρικό;

Πείτε μας πως λέγεται, όταν ακυρώσατε την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να γίνουν ξύλινα τα παράθυρα στο σχολείο της Βήσσανης, ενώ έχετε εντάξει το «Έψιλον» στο Δελβινάκι σε πρόγραμμα 1.200.000 € όπου θα γίνουν φυσικά ξύλινα τα παράθυρα;

Και μάλιστα εντέχνως ρίχνετε την ευθύνη στον πρώην Δήμαρχο Δελβινακίου ότι δήθεν έκανε τα παράθυρα του επάνω ορόφου με αλουμίνιο σε διατηρητέο κτίριο, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια;

Ποια λέξη χαρακτηρίζει όλα αυτά κύριε δήμαρχε;

Εσείς που είστε και δάσκαλος;

Το «δεν είμαστε θετικοί, αλλά ούτε και αρνητικοί για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαρτάται από το ποιος είναι αυτός που θέλει να επενδύσει» το προσπερνάμε.

Όχι όμως και το ότι δεν αναφέρεστε στις συνέπειες για το περιβάλλον, μένετε μόνο στην επένδυση, δικά σας λόγια, εφόσον έχετε ευαισθησίες εσείς που ζείτε στο Πωγώνι.

Να μην παρασύρεστε κύριε Δήμαρχε από τις φωνές που σας κατακρίνουν.

Φροντίστε να τις ακούτε όμως.

Όσον αφορά για την ερήμωση του Πωγωνίου  που λένε κάποιοι, αν εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να αντικατασταθούν με πρόσφυγες, επειδή χρειάζεται η περιοχή εργατικό δυναμικό τι να σχολιάσουμε;

Εργατικό δυναμικό που;

Στα τοπικά προϊόντα που δεν υπάρχουν; Ή στον τουρισμό που δεν ενδείκνυται η περιοχή κατά τη γνώμη σας;

Και την ελάχιστη νεολαία που μας έχει απομείνει;

Τι θα την κάνουμε;

Δεν τους θέλουμε, να τους στείλουμε κι αυτούς στας Αθήνας.

Κλείνοντας κύριε Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε ότι μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα καθυβρίζεται και εκδιώκεται η αντίθετη άποψη και στοχοποιούνται άνθρωποι οι οποίοι εκφράζουν καθοιονδήποτε τρόπο διαφορετική γνώμη από τη δική σας.

*Κακοήθεια: εσκεμμένο ψεύδος με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων